Acasă Economie Bragadiru – 9 MILIOANE DE LEI PRIN PNDL PENTRU CONSTRUCȚIA UNEI ȘCOLI GIMNAZIALE

Bragadiru – 9 MILIOANE DE LEI PRIN PNDL PENTRU CONSTRUCȚIA UNEI ȘCOLI GIMNAZIALE

DISTRIBUIȚI

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2017 – 2020, orașul Bragadiru primește suma de nouă milioane de lei. Suma este destinată construcției unei școli gimnaziale cu 28 de clase, zece laboratoare, cabinete și spații pentru activități aplicative. Noua instituție de învățământ va avea program prelungit tip after-school.

Așadar, după cum declara recent viceprimarul Marian Dumitru Grigore, noua școală gimnazială, va avea 28 de săli de clasă, zece laboratoare – pentru limba română, biologie, chimie, fizică, geografie, matematică, informatică, educație tehnologică, educație artistică, istorie și limbi străine -, spații pentru activități aplicative și diferite cabinete.

Unitatea de învățământ va fi construită după standarde europene. Va fi dotată și cu o bibliotecă, atât de necesară elevilor din Bragadiru și nu numai, va avea spațiu pentru arhivare, sală de festivități, grupuri sanitare, ascensor pentru persoanele cu dizabilități și nu în ultimul rând cabinete pentru asistență medicală și psihologie.

Într-o sală de clasă standard vor putea fi primiți aproximativ 30 de elevi, având în vedere că spațiul util va fi de aproximativ 54 de metri pătrați.

După cum se știe, prin PNDL Ilfovul primește 374.637.217 lei, cel mai puțin dintre toate județele. Motivul invocat de reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale este legat de faptul că județul Ilfov este unul dezvoltat și stă bine la capitolul venituri.

 

Grădiniță nouă – cu ajutorul CJ Ilfov

 

La Bragadiru, un oraș în care official trăiesc 20.000 de locuitor, însă neoficial sunt aproape 50.000, va fi construită și o nouă grădiniță, care va avea program prelungit, având în vedere că majoritatea părinților muncesc și nu au unde să își lase copiii până la orele 16.00 – 17.00.

Aceasta va fi construită în asociere cu Consiliul Județean Ilfov și va funcționa cu șase grupe cu câte maximum 25 de copii, așa cum se întâmplă, de altfel, și în alte unități de acest fel din alte localități.

Grădinița va fi construită în cartierul de locuințe situat între Șoseaua Alexandriei și zona Ghencea, unde sunt peste 100 de străzi noi. Consiliul Local Bragadiru va contribui cu suma de 308.384 lei, reprezentând zece la sută din investiția totală, restul banilor venind de la consiliul județean.

 

Vasile Cimpoeru: Orașul Bragadiru trebuie să se dezvolte echilibrat 

 

”Prin realizarea unor asemenea proiecte se urmărește atingerea obiectivului general al dezvoltării și anume sprijinirea unei dezvoltări economice, sociale, durabile și echilibrate din punct de vedere teritorial. Orice comunitate urbană trebuie să asimileze și să promoveze o viziune strategică în ceea ce privește dezvoltarea sa pe viitor. Educația reprezintă cel mai bun program anti-sărăcie”, a declarat pentru Viitorul Ilfovean Vasile Cimpoeru, primarul orașului Bragadiru. –  CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here