Acasă Info Local Bragadiru: Nu mai merge cum mergea…

Bragadiru: Nu mai merge cum mergea…

DISTRIBUIȚI

 Gata cu dormitul prin parcuri și cu mizeria din scările de bloc

Pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică necesar desfășurării normale a activității economice, sociale, culturale și pentru promovarea unor relații civilizate în viața cotidiană, cetățenii sunt obligați să aibă un comportament civic, moral și responsabil, în spiritul legilor țării și al normelor de conduită socială, ne amintește primarul orașului Bragadiru, Vasile Cimpoeru.

În acest sens, Consiliul Local Bragadiru a elaborat un Regulament privind stabilirea și sancționarea faptelor care constituie contravenții în domeniul edilitar-gospodăresc, ordinii, curățeniei și igienei publice, a circulației rutiere în oraș, după cum Viitorul Ilfovean a scris în luna septembrie a.c..

Astfel, actele sau gesturile care împiedică folosirea normală a locuinței se sancționează cu amendă dela 200 la 500 de lei, satisfacerea necesităților fiziologice pe spațiile domeniului public, în scări de bloc sau orice alte locuri accesibile publicului se amendează cu 500 de lei, dormitul pe bănci, pe mobilierul stradal, în parcuri se amendează de la 100 la 500 de lei, turarea motoarelor autovehiculelor și efectuarea de manevre prin derapaje, întoarceri bruște – cu 200 până la 500 de lei.

De asemenea, primești amendă de la 250 la 1.500 de lei dacă montezi pe domeniul public chioșcuri, corturi pentru petreceri ocazionale, tonete, instalații pentru parcuri de distracții, circuri sau alte manifestații fără autorizații legale și de la 400 la 800 de lei dacă prepari alimente în parc sau pe domeniul public.

 

Atenție pe unde parcați, dar și pe unde circulați!

 

Accesul sau oprirea autovehiculelor în zona unde se efectuează lucrări edilitare semnalizate se sancționează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei, iar circulația mijloacelor de transport marfă sau persoane pe alte străzi decât cele din traseele stabilite sau autorizate de primărie, precum și conducerea unui autovehicul care depășeșete masa totală maxim autorizată pe strada respectivă se sancționează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei.

Totodată, se amendează cu până la 500 de lei staționarea autovehiculelor în scop de aprovizionare sau depozitarea temporară a mărfurilor pe trotuar, alei pietonale sau de acces, în afara orarului aprobat de primărie, iar atelierele de reparații auto și spălătoriile auto sunt obligate să asigure spații de parcare pentru toate mașinile aduse la reparat, respectiv spălat.

De asemenea, oprirea și staționarea autovehiculelor pe zone verzi, trotuare, pe locurile de parcare rezervate pentru diferite activități sau pentru persoanele cu dizabilități, marcate corespunzător, sau în alte locuri decât cele special amenajate se sancționează cu amendă între 500 și 1.000 de lei.

Cel mai rău e pentru cei care dețin mașini mari. Staționarea vehiculelor de marfă care au peste 3,5 tone, a autovehiculelor pentru transport călători peste 8+1 locuri, cât și a tractoarelor, remorcilor și a utilajelor agricole pe carosabil, în parcările pentru autoturisme spații verzi, trotuare, alei pietonale, platforme, terenuri de joacă și platforme gospodărești se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.

Cei care au închiriat locuri de parcare de la primărie pot sta un pic mai liniștiți. Persoanele care le o cupă locul între oerle 18.00 și 7.00 pot fi amendați cu până la 500 de lei.

Accesul și circulația vehiculelor cu tarcțiune animală în orașul Bragadiru, între orele 22.00 și 6.00, se sancționează cu amendă între 500 și 1.00 de lei. În cursul zilei, aceste vehicule trebuie dotate cu dispozitive de reținere a dejecțiilor animale, în caz contrar proprietarii urmând a suporta amenzi de 1.000 de lei.

Nu e de bine nici pentru care merg cu mopedele pe aleile pietonale, pe trotuare sau prin parcuri. Aceștia vor scoate din buzunar, dacă vor fi prinși, între 200 și 500 de lei.

 

Latră câinele tare, scoți bani din buzunare

 

Circulația mijloacelor de transport public urban de călători pe teritoriul orașului Bragadiru fără autorizație emisă de primărie se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei, iar oprirea mijloacelor de transport public în afara stațiilor de transport (alveolelor) și a zonelor destinate și semnalizate pentru urcarea și oborârea pasagerilor se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.

Nu în ultimul rând se pedepsește producerea de disconfort fonic, olfactiv, igienico-sanitar de către animalele de companie deținute în blocurile de locuințe, imobile cu mai mulți locatari care au curți și dependințe comune. Astfel, proprietarul sau deținătorul poate fi amendat cu până la 500 de lei pentru o asemenea abatere.

Cei care aplică această hotărâre a Consiliului Local Bragadiru sunt reprezentanții Poliției Naționale, Poliției Locale, Dircției de Sănătate Publică și Gărzii de Mediu. – CĂLIN MATEI

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × five =