Acasă Interne Bravo, mă, Ilie!

Bravo, mă, Ilie!

DISTRIBUIȚI

 Cătălin DRAGOMIR

Ilie Năstase a mai făcut o dată de râs haina militară. Când ești ditamai generalul-maior cu două stele în retragere, făcut doar pe merite sportive (!!!), ți se pare că totul ți se cuvine. Ți se pare că poți să faci ce vrei, că ai lumea la picioare, că ești mai presus de lege. Așa a înțeles ”marele Nasty” (cel care nu cu mult timp în urmă jignea o mare jucătoare de tenis, de culoare, afirmând că ”îi stă bine îmbrăcată”) și când a fost prins, pe 25 mai, la orele 4.45, pe Șoseaua Nordului din Capitală, ”într-o vizibilă stare de ebrietate” la volan și a refuzat să i se recolteze probe biologice. Ba mai mult, s-a dedat și la fapte penale, înjurând polițiștii care ”stau la pândă”. După ce a fost, normal, încătușat și dus la sediul Brigăzii Rutiere, ”Nasty” s-a dus repede la televiziuni și a început să se vaite că oamenii legii l-au tratat ca pe un pericol public.

De la marele general Ilie Năstase citire: ”Ce poţi să faci seara acolo la restaurant? Să mănânci şi să bei. Când îi spui că ai băut trei beri şi îţi spune că ai băut mai mult, cum reacţionezi? Mă voi duce la CEDO. Doamna ministru şi secretara de Stat ai dânsei nu au vrut să răspundă la telefon. Dacă vrei să arestezi, să-i pui cătuşele unui fost parlamentar sau general, treci un pic mai sus, că ăia nu gândesc cu picioarele ca ei. Mi-au spus că eram un pericol public. (…) O să mă duc la CEDO. Nu mă duc la doamna Dan, că nu o interesează. Ei trebuiau să reacţioneze altfel. Erau trei maşini de poliţie. Cred că nu acţionau aşa nici dacă eram cel mai mare terorist”.

Deci, domnul general, fost parlamentar, după ce a băut trei beri și a urcat la volan (că el are dreptul că e marele Năstase) amenință că se duce la CEDO, fără să își pună nicio clipă problema că dacă era într-o țară occidental acum era deja după gratii. Nu! Vede doar drepturi, nu și obligații. Se ghidează după propriile legi, își permite orice, cu oricine. Așa aleg unii să îmbătrânească. De la un general de 72 de ani parcă aștepți mai multă înțelepciune, că el nu gândește cu picioarele ”ca ei”… Dar probabil se întâmplă așa cu generalii care au studii militare, nu cu cei care au doar merite sportive. Poate odată cu dosarul penal va învăța să respecte mai mult legea. Mai ales că în Parlament a fost secretar al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − three =