Acasă Info Local Brutar, prins cu 26 de muncitori la negru

Brutar, prins cu 26 de muncitori la negru

DISTRIBUIȚI

Având în vedere faptul că fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase reprezintă unul dintre domeniile în care fenomenul muncii la negru are o incidenţă majoră, ITM Ilfov a început acţiuni de control privind identificarea şi combaterea acestor situații de muncă fără forme legale, precum şi verificarea modului în care se respectă prevederile SSM pentru lucrătorii din brutării.

            Controalele inopinate s-au desfăşurat atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul noapţii, începând cu orele 22.00. Campania a vizat și descoperirea angajatorilor care folosesc munca copiilor şi a tinerilor.

            Au fost verificați 37 angajatori din Ilfov, aplicându-se 12 contravenţii (din care trei amenzi de 8.000 lei) pentru completarea registrului de evidenţă al salariaţilor cu date eronate sau incomplete, nerespectarea timpului de muncă şi de odihnă (repausul săptămânal), neîntocmirea pontajului și neînregistrarea în registrul electronic Revisal a elementelor contractului individual de muncă cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariat. 2 amenzi (în valoare de 20.000 lei) au fost date pentru ’’munca la negru’’. În 23 de cazuri, s-a dispus remedierea imediată a deficienţelor constatate.

            În urma controalelor s-a descoperit că un angajator folosea 26 persoane care lucrau fără forme legale. ITM Ilfov a sesizat organele de cercetare penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here