Acasă Educatie CINE O ŢINE ÎN BRAŢE PE DOAMNA „COCA”?

CINE O ŢINE ÎN BRAŢE PE DOAMNA „COCA”?

DISTRIBUIȚI

Este Grădiniţa Rază de Soare din Bragadiru moşia proprie a directoarei Şerban?

Cleopatra Magdalena Şerban este, cum ar zice destui dintre cei care o cunosc, o doamnă cu suflet mare, dar… cu buzunarul larg. Doamna „Coca”, cum mai este cunoscută, care conduce, de vreo 16 ani şi nu se încurcă, Grădiniţa Rază de Soare din oraşul Bragadiru, instituţie cu program prelungit, are însă, în ultima vreme, tot mai multe aere de superioritate faţă de toată lumea. De la mic, la mare, de la prichindel până la părinte. De la angajatul îngrijitor până la inspectorul şcolar venit în control.

Aşadar, doamna „Coca”, cândva politician iubitor de social-democraţie, dar cu pile în sistem, aşa cum îi stă bine unei persoane cu experienţă (după cum se autocaracterizează), face de multe ori atmosfera insuportabilă în instituţia unde cei mici trebuie să primească primele cunoştinţe despre ce înseamnă educaţie şcolară.

Nu înţelegem de ce, în ciuda celor trei decenii de experienţă, doamna Coca nu poate să se ocupe de cei mici, aşa cum e firesc. La Bragadiru se discută despre faptul că prezența sa la grădiniță are caracter ”opțional”, nu se interesează dacă prichindeii sunt bolnavi, dacă au hrană caldă, iar de activitatea cadrelor subordonate… Dacă educaţia tinde spre zero, dotările pot fi ele cât de serioase, pentru că efectele nu au cum să apară… Părinţii sunt nemulţumiţi de faptul că celebrul fond al clasei se colectează fără eliberarea de chitanţe şi orice întrebare legată de acest subiect pare un subiect tabu. Alţii sunt nemulţumiţi de modul în care se face adresarea către copii: „Marş în clasă imediat!” nu poate fi spus nici măcar în glumă unui micuţ.

Acestea nu ar fi singurele nemulțumiri ale părinților, care se plâng și de faptul că acceptarea copiilor la cursuri trebuie stimulată, fiind preferați micuţiii de prin alte părţi, nu din Bragadiru. Pe forumurile unde părinții mai postează din supărările lor apar afirmații de genul doamna Coca are „suflet mare”, dar şi „un buzunar la fel de mare, unde cât i-ai băga tot nu se umple! Nu vorbesc din auzite, ci din propie experienţă. Am avut copilul anul trecut la grădiniţă şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat, dar vreau să înştiinţez şi alte persoane să ştie ce le aşteaptă. În afara faptului că la înscriere, cum ştie toată lumea, se dau câte 200 de euro, pe parcursul anului tot intervin evenimente: ziua de naştere, ziua de sfânt, sărbătorile de iarnă, Iepuraşul de Paşti, 1 şi 8 Martie… bani care merg tot în buzunarul acela care niciodată nu se umple! La fiecare serbare, copiii, împreună cu părinţii trebuie să-şi facă prezenţa pentru mulţumirea doamnei directoare”. Iar atunci când părinții nu înțeleg exigențele, apare și tratamentul diferențiat în cazul copiilor.

O altă mămică povesteşte că a dus dosarul de înscriere al copilului în luna aprilie, atunci când se fac înscrieri şi se aștepta să primească un răspuns în august. După ce inițial i s-a sugerat să revină spre sfârşitul lunii, a constatat că înscrierile fuseseră amânate pentru septembrie, iar la acest termen nu şi-a regăsit copilul pe lista celor acceptați, fără a primi explicații din partea administrației. Când, în cele din urmă, a reușit să discute cu directoarea grădiniței i s-a motivat că nu mai sunt locuri, pentru că au fost ocupate de cunoştinţe ale primarului şi ale celor care sunt în jurul acestuia. Părintele respectiv a fost nevoit să meargă la o grădiniţă particulară pentru a nu lăsa copilul în afara sistemului educațional.

Dacă toate aceste nemulțumiri ale părinților sunt reale, cineva trebuie să dea explicații, începând chiar cu primarul….

1 COMENTARIU

 1. Buna ziua,

  SUNT TOTAL DE ACORD CU CELE DE MAI SUS.

  Am avut copilul in acea gradinita si pot sa va confirm ca lucrurile sunt mai grave decat spuneti. Inscrierile se fac cu mult inainte de luna martie, eu am fost sfatuita sa duc dosarul in februarie ca sa mai prind locuri si plicul aferent si apoi toate atentiile care erau tot plicuri in timpul anului. Chiar nu vede nimeni aceste nereguli?! Mai sunt si alte lucruri care nu s-au aflat: una dintre ingrijitoare a fost data afara din cauza unor poze deochiate in gradinita, bucutareasa care a fost data afara pe motiv ca a furat mancare, si daca a luat nu a luat singura…si acum d-na bucatareasa este tot la gradinita angajata, dar nu la bucatarie… In toate aceste nereguli si parintii au vina lor, pentru ca perpetua aceste nereguli si chiar iau apararea acestor cadre didactice.
  Acolo trebuie sa vina un om care iubeste copiii cu adevarat si care nu amesteca interesele personale cu cele de serviciu. Trebuie sa spuna si educatoarelor sa fie mai implicate si sa se ocupe de cei mici nu sa ii lase la desene.
  Din pacate nu este singura gradinita, scoala unde se intampla aceste lucruri dar sincer aceasta d-na Director Serban Cleopatra Magdalena nu are frica de nimeni, nici de D-zeu, ca altfel nu ar fi facut toate aceste lucruri.

  Multu succes si Sarbatori Linistite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here