Acasă Cultura Buftea: Ceremonii de Ziua Eroilor

Buftea: Ceremonii de Ziua Eroilor

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții autorităților locale ilfovene au participat joi, 17 mai, la ceremoniile organizate de Ziua Eroilor. La

ceremonia militară și religioasă organizată în orașul Buftea,

vicepreședintele CJ Ilfov, Petre Popeangă, și administratorul public al județului, Irinel Scriosteanu, alături de veteranii de război, primarii din Buftea și Corbeanca, Crucii Roșii, reprezentanți ai instituțiilor publice, unităților de învățământ și partidelor politice, au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din Buftea. Copiii de la ansamblul folcloric Doina Ilfovului și de la școlile și grădinițele din Buftea au prezentat momentele artistice. Participanților la manifestări le-au fost distribuite, cu sprijinul Centrului Județean pentru Păstrarea și Promovarea Tradițiilor Ilfov, cocarde și steaguri tricolore.

Coroane de flori au fost depuse și la Monumentul Eroilor Căzuți pe Frontul Antifascist 1944-1945 și la troița din Domnești.

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea eroilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. Sărbătoarea a fost stabilită prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 când s-a decis marcarea ei în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului. România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români. Data a fost stabilită ca urmare a Tratatul de la Versailles unde țările beligerante s-au obligat prin semnarea tratatului la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora. În timpul comunismului, prin Decretul nr. 71/1948 data a fost schimbată la 9 mai, ulterior revenindu-se la data inițială.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 10 =