Acasă Educatie Buftea/CJ Ilfov lansează campania ”Scapă de cancerul de col cu un simplu...

Buftea/CJ Ilfov lansează campania ”Scapă de cancerul de col cu un simplu control”

DISTRIBUIȚI

De Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului, 4 februarie, Consiliul Județean Ilfov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea încep campania de conștientizare și prevenție a cancerului de col uterin și a cancerului de sân.

Evenimentul va avea loc la Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Buftea, unde vor participa Florentina Rudeanu, managerul instituției, medicul primar obstetrică-ginecologie Ala Danilceac, medicul primar radiologie și imagistică medicală Maria Săvulea și Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov.

140 de români mor de cancer în fiecare zi. La noi în țară, numai în 2018 maladia a luat peste 50 000 de mii de vieți, potrivit estimărilor făcute de Centrul Național de Evaluare a Stării de Sănătate. Cei mai mulți află de boală atunci când este în stadiu avansat. O treime din cancere pot fi prevenite, spun specialiștii. Un simplu control ne poate salva  viața! În România, decesele din cauza cancerului s-au dublat din din 2009 până în 2018 potrivit raportului Jurnalului European de Oncologie 2018.

Primul pas în prevenția cancerului de col uterin este o vizită la ginecologie. Dacă, în urma consultului,  specialistul observă semne de HPV, recomandă analize- testare HPV sau examen citologic (testul Papanicolau).

Primul pas în prevenția cancerului de sân este ecografia sau mamografia.

Aceste pachete de analize sunt gratuite la Spitalul de Ginecologie Buftea.

Screeningul este posibil gratuit pentru că spitalul a fost dotat cu aparatura necesară și poate face investigațiile în regie proprie.

Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea este în administrarea CJ Ilfov, iar în perioada 2012-2019  investițiile s-au ridicat la valoarea de 4.670.000 lei.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here