Acasă Info Local Buftea: Manifestări prilejuite de Ziua Eroilor

Buftea: Manifestări prilejuite de Ziua Eroilor

DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a participat în orașul Buftea la festivitățile prilejuite de Ziua Eroilor și a depus o coroană de flori în numele instituției pe care o reprezintă.

La ceremonie au mai participat prefectul județului, Mihai Sandu Niță, președintele PNL Ilfov, Hubert Ștefan Thuma, vicepreședintele CJ Ilov, Rizia Tudorache, primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol, late oficialități județene și locale.

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională pentru comemorarea celor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnulu, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români.

Această dată a fost stabilită ca urmare a Tratatului de la Versailles unde țările beligerante s-au obligat la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora. În timpul comunismului, prin Decretul nr. 71/1948, data a fost schimbată la 9 mai, dar după 1989 s-a revenit la data inițială.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. Foto: CJ Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here