Acasă Interne Buftea și Pantelimon: Siguranța pe internet, cea de-a treia zi din săptămâna...

Buftea și Pantelimon: Siguranța pe internet, cea de-a treia zi din săptămâna Școala Altfel 

DISTRIBUIȚI

sigurantaLa 20 aprilie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au continuat activitățile de informare a elevilor în cadrul programului ”Școala Altfel”.

În cea de-a treia zi din acest program, polițiștii s-au deplasat la școlile de pe raza localităților Buftea și Pantelimon, unde au purtat discuții cu elevii și cadrele didactice, fiind abordate teme precum siguranţa pe reţelele de socializare și prevenirea consumului de droguri.

Deoarece internetul a devenit o parte integrantă a vieţii copiilor şi tinerilor, iar utilizarea lui prezintă anumite pericole și potenţiale riscuri, elevilor le-au fost explicate metode pentru a nu deveni victime ale hărţuirii şi abuzului sub toate formele sale (agresiunea verbală, calomnierea, furtul de date personale, infectarea calculatorului cu viruşi, dependenţa de calculator) și care sunt structurile Poliţiei Române cu atribuţii în domeniul combaterii infracţionalităţii informatice.

Peste 400 de elevi, cadre didactice, dar și părinți au învățat care sunt cele mai pericoloase capcane ale mediului digital și, mai ales, cum să se apere în mod simplu și imediat atunci când folosesc smartphone-uri sau când utilizează rețelele de internet wireless publice.

Prevenirea consumului de droguri, un alt subiect dezbătut cu elevii participanți la întâlnire, a constat în prezentarea unor cazuri reale, ale unor tineri care au căzut în capcana traficanților de droguri. Aceștia au fost informați cu privire la principalele efecte negative ale consumului de droguri și metodele de prevenire a consumului acestor susbstanțe.

Polițiștii le-au explicat elevilor importanța alegerii unui mediu de viață sănătos prin practicarea de activități artistice și sportive în locul tentației de a încerca drogurile.

Deocamdată, polițiștii din Ilfov au astfel de activități doar în mediul urban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here