Acasă Economie Bugetul CJ Ilfov, aprobat

Bugetul CJ Ilfov, aprobat

DISTRIBUIȚI

Aztăzi, consilierii județeni au votat bugetul pentru 2024 de 942.503.139 de lei . Astfel vor putea fi realizate mai multe investiții în infrastructura de transport, apă-canal, sănătate, educație, asistență-socială, domenii cheie pentru dezvoltarea județului Ilfov în următorii ani.

Unul dintre domeniile prioritare este infrastructura de transport, pentru care s-a alocat aproape 30% din buget. Vor putea fi accelerate lucrările de modernizare a drumului județean DJ 401A, cel mai complex proiect de infrastructură rutieră din Ilfov. Investiția presupune reabilitarea părții carosabile și realizarea de trotuare și zone de acces la proprietăți, piste pentru biciclete, sisteme de preluare a apelor pluviale, spații verzi, iluminat modern și mutarea rețelelor de cabluri în subteran, totul pe o lungime de 28 de km.

De asemenea, vor putea fi realizate lucrări pe DJ 197, DJ 300, DJ 301 (sistem pluvial, trotuare și acces la proprietăți), DJ 101J (Mănăstirea Sitaru), DJ 184 (amenajarea sistemului de scurgere a apelor), DJ 101 și multe alte investiții.

Din PNRR, vor putea fi realizate investiții la Spitalul Județean Ilfov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, cu scopul de a reduce riscul de infecții nosocomiale. Sume importante sunt destinate proiectelor de înființare a centrelor de colectare a deșeurilor prin aport voluntar (CAV), pentru achiziția de microbuze școlare, precum și alte investiții în sănătate, educație, sport și cultură.

”Peste 120 de milioane sunt bani pentru Sănătate, iar peste 73 de milioane au fost alocați Asigurărilor și Asistenței sociale. Acordăm atenție și protecției mediului, pentru care alocăm peste 55 de milioane de lei. Împreună dezvoltăm județul în care trăim”, a declarat Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov.

2 COMENTARII

  1. […] Aztăzi, consilierii județeni au votat bugetul pentru 2024 de 942.503.139 de lei . Astfel vor putea fi realizate mai multe investiții în infrastructura de transport, apă-canal, sănătate, educație, asistență-socială, domenii cheie pentru dezvoltarea județului Ilfov în următorii ani. Unul dintre domeniile prioritare este infrastructura de transport, pentru care s-a alocat aproape 30% din buget. Vor […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here