Acasă Economie C.J. ILFOV PUNE UMĂRUL LA CREAREA DE NOI LOCURI DE MUNCĂ

C.J. ILFOV PUNE UMĂRUL LA CREAREA DE NOI LOCURI DE MUNCĂ

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Ilfov a aprobat, la 11 august, parteneriatul cu Consiliul Județean Călărași, Asociația Laboratorul de Solidaritate București, Asociația Viitorul lor depinde de tine – Călărași și Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă pentru implementarea proiectului SOCEC.NET – Rețeaua economiei sociale, banii necesari urmând să vină din fonduri europene.

Având în vedere Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov – Orizont 2020, în care sunt prevăzute susținerea inițiativelor de dezvoltare comunitară în comunitățile vulnerabile în scopul regenerării sociale a comunităților aflate în dificultate și sprijinirea mediului serviciilor de sprijin pentru tinerii întreprinzători, a fost identificată o posibilitate de finanțare prin POSDRU 2007 – 2013.

Consiliul Județean Ilfov solicită finanțare pentru îmbunătățirea și creșterea confortului edilitar al locuitorilor prin dezvoltarea unor activități și servicii generatoare de profit pentru a ajuta persoanele excluse social sau cele expuse riscului de excluziune socială să se integreze pe piața muncii.

Vor fi create 12 structuri de economie socială la nivelul județelor Ilfov și Călărași, din care șapte în județul nostru, care vor genera 45 de locuri de muncă, din care minim 25 în Ilfov. Bugetul total al proiectului este 9,2 milioane de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here