Acasă Uncategorized Ca de obicei, de Paști, târgul de la Domnești e în atenția...

Ca de obicei, de Paști, târgul de la Domnești e în atenția autorităților

DISTRIBUIȚI

În fiecare an, aceleași nereguli – Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov acţionează în perioada premergătoare sărbătorilor pascale pentru protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice. La 16 aprilie a.c., poliţiştii ordine publică și cei de investigare a criminalității economice au acționat împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ilfov și ai Direcției de Sănătate Publică Ilfov în pieţele şi târgurile de pe raza localității Domnești, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale referitoare la comercializarea produselor de larg consum.miei

În principal, polițiștii au avut în vedere deținerea de către comercianți a autorizației de comercializare a mărfurilor, a celei sanitar-veterinare, a documentelor de proveniență și a certificatele de producător, modul de expunere și vânzare a produselor.

Pentru neregulile constatate la agenţii economici verificaţi, poliţiştii au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.000 de lei și au indisponibilizat bunuri în valoare de 1.000 de lei.

Totodată, administratorul târgului din Domnești a fost sancționat cu 20.000 de lei conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, întrucât nu a declarat adosul comercial aplicat.

De asemenea, polițiștii de ordine publică au continuat activitățile de verificare a asociațiilor de crescători de animale de pe raza județului, activități desfășurate împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Totodată, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au continuat activitățile de verificare la domiciliile deținătorilor legali de arme în vederea respectării de către aceștia a regimului de păstrare și deținere a armelor și munițiilor, Astfel, în urma activităţilor de verificare şi control au fost constatate două de infracţiuni, constând în aceea că doi bărbați din localitățile Buftea și Corbeanca aveau termenul de valabilitate al permiselor de arme, expirat. Polițiștii au confiscat două arme în vederea efectuării unor constatări criminalistice balistice, fiind emise dispoziţii de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor, pentru cei în cauză.

Polițiștii rutieri au acționat în permanență pe drumurile publice de pe raza  județului Ilfov, pentru prevenirea încălcării legislaţiei care reglementează circulaţia pe drumurile publice. – foto – ziarul Ring

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here