Acasă Politic Cadou de 8 martie pentru ANI

Cadou de 8 martie pentru ANI

DISTRIBUIȚI

O nouă înfrângere pentru Agenția Națională de Integritate (ANI) din partea Parlamentului. Plenul reunit al celor două camere parlamentare a votat miercuri, 8 martie, propunerea legislativă care prevede că nu reprezintă conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

Vicepreşedintele Comisiei privind statutul deputaţilor şi senatorilor, Adriana Săftoiu, spune că e vorba despre modificarea care prevede că nu e conflict de interese. ”E un aviz favorabil. Amendamentul asta spune, că nu e un conflict de interese ca eu să păstrez un angajat chiar dacă a lucrat cu mine cinci ani”.

La articolul 32, după alineatul 12 se introduce un nou alineat care va avea următorul cuprins: ”Prin derogare de la art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care senatorii sau deputaţii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani”.

Propunerea aparține deputaților Constantin Avram (ALDE), Marcel Ciolacu (PSD), Attila Korodi (UDMR) şi Eugen Tomac (PMP).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here