Acasă Educatie CAMERE DE SUPRAVEGHERE LA CONCURSURILE PENTRU ȘEFIA INSPECTORATELOR ȘCOLARE

CAMERE DE SUPRAVEGHERE LA CONCURSURILE PENTRU ȘEFIA INSPECTORATELOR ȘCOLARE

DISTRIBUIȚI

            PNL solicită ferm, acum, în momentul derulării concursurilor pentru ocuparea posturilor de inspectori generali şcolari să existe camere de supraveghere în sălile de examinare, atât pentru probele scrise, cât şi pentru interviu. Atâta timp cât la un concurs de ocupare de post sau un concurs de capacitate există cameră de supraveghere, de ce să nu existe camera de supraveghere şi pentru concursurile de inspector? Au ceva de ascuns? Mai mult decât atât, PNL-ul solicită să existe posibilitatea contestării probelor practice de interviu pe baza înregistrărilor video, astfel încât să avem garanţia transparenţei totale a organizării acestor concursuri. (…) Cerem cu fermitate depolitizarea managementului şcolilor, abrogarea Ordonanţei 49 sau, dacă lucrul acesta nu există în intenţia guvernanţilor, măcar respingerea acestor ordonanţe prin lege în Parlamentul României, declară deputatul Raluca Turcan.

camere-video

            ”Aşadar, ţinând cont că aceste legi de aprobare a unor ordonanţe, 49 şi 94, sunt în momentul de faţă în Senatul României, cerem Senatului să respingă aceste ordonanţe. (…) De ce au dat această ordonanţă? Aşa cum am spus: clientelism şi pregătirea plecării de la guvernare. PSD-ul ştie că se îndepărtează de aşteptările societăţii şi, în acest context, îşi pregătesc plecarea de la guvernare punându-şi oameni politici pe funcţii care ar trebui să fie ocupate pe bază de profesionalism şi competenţă. Au scos directorii de şcoli din competiţia dată în interiorul consiliilor de administraţie şi au dus inspectorii şcolari, din nou, în pixul ministrului Educaţiei. Asta a făcut PSD-ul prin ordonanţă de urgenţă. Mai mult, graba de a-şi fixa oamenii pe funcţii i-a determinat ca aceste concursuri să fie făcute printr-o primă etapă în afara legii şi într-o a doua etapă la limita legii. În prima etapă, nici măcar articolele din lege care au rămas nemutilate nu erau respectate, pentru că dosarele de concurs ale inspectorilor trebuiau să conţină un certificat medical eliberat de comun acord între ministerul educaţiei şi ministerul sănătăţii. La solicitările noastre (…) am reuşit să-i determinăm să elaboreze într-un final acel document astfel încât măcar concursurile să plece de la premisa de legalitate, dacă nu şi de corectitudine şi profesionalism.”

            În Ilfov, pentru postul de inspector școlar general au fost admise două dosare: cel al prof. Coca Codreanu, actualmente în funcție, și cel al prof. Constantin Proțiuc, care a mai condus învățământul din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here