Acasă Info Local ”FII CONŞTIENT, NU DEPENDENT”

”FII CONŞTIENT, NU DEPENDENT”

DISTRIBUIȚI

Jandarmii ilfoveni au susţinut 22 de prelegeri în cadrul orelor de dirigenţie la șapte școli din județ

Societatea actuală din lumea întreagă este din ce în ce mai preocupată de asigurarea viitorului noilor generaţii. Sensibilitatea şi importanţa problematicii respective este dovedită în mod vizibil prin alocările masive de fonduri ale Uniunii Europene pentru pregătirea şi incluziunea tineretului, prin programele internaţionale de reducere a dispariţiei educaţionale şi prin implementarea măsurilor de facilitare a accesului la sursele de informaţie.

Aşadar, multe informaţii şi oportunităţi. Cu toate acestea, fiind parte a unei societăţi extrem de dependentă de vectorii determinanţi ai erei informaţionale actuale, în care predomină viteza, timpul scurt de răspuns, corectitudinea deciziilor şi eficienţa, se întâmplă ca de multe ori rata de succes a acţiunilor întreprinse de tânăra generaţie să nu fie una satisfăcătoare. De aici şi până la depresii, refulări obsesive, decompensări acţionale sau comportamente deviante nu este decât un mic pas. Nu trebuie neglijată în analiza tendinţei tinerei generaţii nici dorinţa lor firească de a evolua sau stabilirea unor ţinte înalte, ceea ce este un lucru îmbucurător pentru orice observator extern. Problema apare în momentul ”năruirii castelului clădit din vise”, atunci când întrebarea ”cum se poate întâmpla una ca asta?” nu-şi găseşte răspunsul fie datorită faptului că părinţii sunt prea ocupaţi la serviciu ori în programa şcolară nu identificăm motivele. În aceste momente, tinerii pot cu uşurinţă să cadă pradă unor vânzători de vise sau pur şi simplu unor anturaje nefavorabile.jandarmeria

Jandarmeria Română este una din instituţiile care doreşte să pună bazele unei societăţi curate, cu o tânără generaţie izolată de tentaţiile nocive ale consumului de substanţe interzise. Pentru acest motiv a fost construită campania ”FII CONȘTIENT, NU DEPENDENT”, în cadrul căreia se desfăşoară permanent acţiuni de prevenire a consumului de substanţe halucinogene în rândul tinerilor şi copiilor din cadrul instituţiilor de învăţământ liceal şi gimnazial.

În cursul lunii februarie a anului curent,  jandarmii ilfoveni au susţinut 22 de prelegeri în cadrul orelor de dirigenţie, la 7 unităţi de învăţământ din judeţ.

Elevilor le-au fost prezentate riscurile la care se expun în situaţia consumului acestor substanţe, (dependenţă, destabilizarea socială în familiei, afectarea gravă a stării de sănătate şi chiar decesul).

Acestora le-au mai fost explicate cauzele care stau la baza consumului de substanţe halucinogene (mediu social, anturajul, educaţia, starea emotivă cauzată de vârsta tinerilor). Cu această ocazie, jandarmii le-au prezentat tinerilor materiale sugestive (clipuri tematice, educaţionale), purtându-se un dialog cu elevii pe subiectele de interes.

Campania de prevenire se va desfăşura pe toată perioada semestrului II a anului şcolar 2014 – 2015.

Tot în această perioadă Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov va aborda şi alte teme de prevenire a tinerilor: „Adolescenţă fără delicvenţă”; „Să exmatriculăm violenţa din şcoală” ;„Alcoolul ucide visele”; „Spune stop violenţei”;„Jandarmeria te învaţă să nu fii victimă”.  – lt. col. Lică Androne, Jandarmeria Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here