Acasă Social Campania”Ilfov fără țânțari” continuă în Ilfov

Campania”Ilfov fără țânțari” continuă în Ilfov

DISTRIBUIȚI

Campania „Ilfov fără țânțari” își continuă activitatea prin acțiuni terestre în Ilfov, vizate sunt străzile și spațiile verzi publice.

Astăzi, dezinsecția va ajunge în localitățile:  Voluntari, Dobroești, Afumați, Panteliomon, Găneasa, Brănești, Cernica, Glina, Popești – Leordeni, Berceni, Vidra, 1 Decembrie și Petrăchioaia.

 Produsul folosit – 𝐒𝐓𝐈𝐍𝐆 – acționează prin contact și ingestie, iar doza de aplicare este de 30 ml/ha. Este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice, motiv pentru care au fost înștiințați apicultorii și cetățenii de pe raza localităților.

An de an, prin fondurile alocate de Consiliul Județean Ilfov, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov sprijină consiliile locale, acționând atât terestru, cât și aerian, pe raza întregului județ, împotriva insectelor de disconfort, cu scopul de a asigura condiții de mediu care să contribuie la creșterea calității vieții, a sănătății și a igienei publice, prin reducerea sau eliminarea vectorilor generatori sau transmițători de maladii.

Și în acest an, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov va acționa cu 15 utilaje, iar fiecare mașină implicată în campania de dezinsecție este dotată cu GPS și poate fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă, conform link-ului postat pe pagina de socializare Facebook Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov.

Conform protocolului „Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție, iar unitățile administrativ-teritoriale din județ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora, cu informarea cetățenilor la nivel local.

Pentru o mai mare eficiență, acțiunea de dezinsecție terestră va fi urmată de acțiunea aeriană de larvicidare, în perioada imediat următoare.

 

1 COMENTARIU

  1. […] Campania „Ilfov fără țânțari” își continuă activitatea prin acțiuni terestre în Ilfov, vizate sunt străzile și spațiile verzi publice. Astăzi, dezinsecția va ajunge în localitățile:  Voluntari, Dobroești, Afumați, Panteliomon, Găneasa, Brănești, Cernica, Glina, Popești – Leordeni, Berceni, Vidra, 1 Decembrie și Petrăchioaia.  Produsul folosit – 𝐒𝐓𝐈𝐍𝐆 – acționează prin contact și ingestie, iar doza de […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here