Acasă Info Local CANDIDATUL PSD PENTRU PRIMĂRIA DOBROEȘTI, RĂZVAN VASILICĂ STOICA:

CANDIDATUL PSD PENTRU PRIMĂRIA DOBROEȘTI, RĂZVAN VASILICĂ STOICA:

DISTRIBUIȚI

Împreună reușim să transformăm problemele comunei în soluții”

 Inventarul problemelor cu care se confruntă locuitorii din Dobroești nu diferă cu mult de cel al altor comunități locale: siguranța cetățenilor, implicarea și responsabilizarea consiliului local  și a tuturor   factorilor de decizie din administrația locală, transparența achizițiilor, transportul local, cadastrarea… Iar lista poate continua.

Primarul interimar, Răzvan Vasilică Stoica, înscris în cursa electorală pentru funcția de primar la alegerile programate pentru data de 5 iunie, din partea Partidului Social Democrat, spune că toate aceste probleme pot fi rezolvate numai în condițiile unei reale comunicări cu oamenii.

Pentru ca o comunitate să se poată dezvolta și să-și dorească să se implice în acest demers este nevoie ca cetățenii să se simtă în siguranță: să aibă o locuință sigură, un loc de muncă sigur, un venit sigur, copiii să fie în siguranță atât pe stradă, cât și la școală sau la grădiniță. Apoi ne vom preocupa și de confort. Altfel nu se poate merge mai departe”, spune Razvan Vasilică Stoica.

Acesta propune continuarea proiectelor începute și extinderea lor: ”Nu putem rămâne într-o continuă poveste a Meșterului Manole. În patru ani demolăm ce-au început alții în trecut și o luăm permanent de la capăt. Cred că trebuie să continuăm proiectele începute și câte puțin să le adăugăm ceva nou, să identificăm nevoile oamenilor. Mă refer mai ales la proiectele de infrastructură, proiecte majore, extrem de importante pentru confortul și siguranța locuitorilor din Dobroești”.

De exemplu, asfaltarea străzilor va continua, a explicat primarul interimar Răzvan Vasilică Stoica. ”În bugetul aprobat pentru anul 2016 au fost incluse toate străzile neasfaltate din comună. Este vorba inclusiv de cele din satul Fundeni, cele din cartierul Satul Florilor, Cartierul Tineretului, precum și trei străzi din zona de Livadă. Au fost bugetate, totodată, amenajarea parcurilor și terenurilor de sport, precum și extinderea rețelei de iluminat public”.

Proiectele de dezvoltare economică a localității trebuie racordate cu cele sociale: ”Cred că acordarea unor burse sociale tinerilor proveniți din familii defavorizate, după criterii clare, stabilite în Consiliul Local, sesiuni de informare pentru creșterea nivelului de educație civică sau organizarea unor competiții sportive în  plan local trebuie să contribuie la creșterea coeziunii și incluziunii în comunitate”, declară Răzvan Vasilică Stoica.

Grija față de problemele tinerilor nu trebuie ignorată, chiar dacă acum, după cum se spune și ne arată numeroase fapte, fiecare se dezvoltă pe cont propriu. Atragerea de investitori poate contribui la reducerea șomajului și la păstrarea forței de muncă în plan local.

Chiar dacă Dobroeștiul e foarte aproape de București, nu înseamnă că nu are nevoie de un centru medical propriu, chiar de un centru de business unde să se întâlnească oamenii de afaceri din zonă și, de ce nu, de un centru cultural cu bibliotecă, profitând de valoarea istorică a bisericii-monument din Fundeni. În plus, trebuie să gândim un plan pentru creșterea siguranței stradale pe care să îl respectăm, atât în Dobroești, cât și în Fundeni”.

Nu în ultimul rând, ”e nevoie și de locuri de relaxare, dar toate trebuie făcute la timpul lor. Am în vedere faptul că în prelungirea Bulevardului Victor Dumitrescu, fosta groapă de gunoi poate fi transformată într-un parc modern, iar intersecția străzilor Meterezului cu Caisului poate fi transformată tot într-o zonă verde”, este de părere Răzvan Vasilică Stoica.

Transportul în comun, o problemă veche care nu ține neapărat de primărie

Soluții pot veni, însă și de la administrația locală

 O problemă veche, care nu ține neapărat de administrația locală, ci mai mult de Consiliul Județean și de Ministerul Transporturilor, este cea a transportului local. ”Este o problemă generală a Ilfovului, iar soluțiile locale trebuie puse în acord și integrate în planurile majore ale regiunii București-Ilfov, dar proiectate strategic, anticipând direcțiile de dezvoltare pentru următorii ani”.

În competiția care stă să înceapă, tânărul Răzvan Vasilică Stoica spune că se bazează pe o echipă puternică și loială, cu vastă experiență în administrația locală, care va ține cont de cererile realiste ale cetățenilor din Dobroești.

În societatea actuală, oamenii nu mai fac lucruri singuri, ci împreună. Împreună reușim să ne   mobilizăm pentru o cauză, să transformăm problemele comune în soluții, să schimbăm mentalități. Asta îmi doresc și pentru Dobroești”, spune Răzvan Vasilică Stoica.

primaria-dobroestiComuna Dobroești trebuie să aibă o strategie de dezvoltare realistă

 Candidatul social-democrat Răzvan Stoica propune și o strategie de dezvoltare, realistă, pe termen mediu, a comunei Dobroești, care să fie pusă în acord cu strategia de dezvoltare a județului Ilfov. Odată cu lansarea acestui document important pentru comunitate, orice locuitor al comunei Dobroești va putea transmite propriile propuneri, comentarii  și observații pentru a contribui la găsirea unei forme finale care să fie adoptată de consilierii locali și care să fie pusă în practică în următorii ani.

Strategia de dezvoltare a comunei noastre trebuie să vizeze reformarea administrației locale, dezvoltarea socială, economia locală, respectarea normelor de mediu unde, indiferent ce spun cei mai optimiști analiști, stăm destul de rău, planul de urbanism și, nu în cele din urmă, educația și cultura. Comuna în care trăim trebuie să aibă o dezvoltare sănătoasă, după un plan bine stabilit”, subliniază primarul interimar Stoica Răzvan Vasilică.

2 COMENTARII

  1. De ce nu se continuă lucrarea apă canalizare pe StrAvram Iancu Dobroiesti firmă care execută săpăturile nu pune Piatra și e nămol ca în comuna primitivă. Locul de joacă de pe Str Soldat Dascălu Gheorghe este vandalizat și poliția locală nu face mai nimic .Nu sint camere de supraveghere video. Sint gunoaie aruncate și mizerii.Este lipsit de civilizație ce se întâmplă. Dacă nu se întreprinde ceva din partea firmei care face curățenie să se ia măsuri cu Cimitirul Sfinții Îngeri care are gunoaie și mizerii.voi trimite poze in presa

  2. De ce politia locala nu se uita pe camera video să amendeze pe cei care arunca gunoaie.primaria ar trebui să se implice în situația în care poliția locală nu face mai nimic pentru comunitate .Să ii înlocuiască cu jandarmeria pentru ca cetățenii au mai mare încredere în ei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here