Acasă Info Local CAPTURĂ BOGATĂ A POLIȚIȘTILOR ÎN URMA PERCHIZIȚIILOR DIN ILFOV DE LA 29...

CAPTURĂ BOGATĂ A POLIȚIȘTILOR ÎN URMA PERCHIZIȚIILOR DIN ILFOV DE LA 29 OCTOMBRIE

DISTRIBUIȚI

ArmePolițiștii au descoperit și ridicat două arme letale și două neletale, deținute ilegal, precum și peste 74.000 de euro, bani susceptibili a proveni din infracțiuni, în urma a 17 percheziții efectuate la 29 octombrie în județul Ilfov.

„Față de o persoană din județul Ilfov s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentată magistraților cu propunere de arestare preventivă, iar ceilalți bănuiți sunt cercetați în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Armele și articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea efectuării constatărilor tehnico-științifice balistice și fizico-chimice, urmând a se dispune cu privire la confiscarea acestora. De asemenea, a fost descoperită și confiscată suma de 74.000 de euro, despre care există suspiciunea că a fost obținută ca urmare a determinării și facilitării săvârșirii unor infracțiuni de prostituție și cerșetorie pe teritoriul Franței și Germaniei.

Totodată, polițiștii au depistat și ridicat în vederea continuării verificărilor 12 biciclete de diferite mărci, două camere video, două DVD playere, o stație de amplificare sunet, diverse unelte electrice pentru grădinărit, încălțăminte și șapte pașapoarte turistice pentru diferite persoane, bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată.

„În cadrul acțiunii, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.000 de lei, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și neasigurarea corespunzătoare a condițiilor de păstrare, luându-se totodată măsura complementară a anulării dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor față de patru persoane”, se mai arată în comunicat.

Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – IGPR și ai IPJ Ilfov, sprijiniți de luptători de acțiuni speciale au efectuat miercuri 17 percheziții domiciliare în comunele Tunari, Găneasa, Domnești, Cornetu și orașul Bragadiru, din județul Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here