Acasă Info Local Caz încâlcit la Măgurele

Caz încâlcit la Măgurele

DISTRIBUIȚI

sac-euro 

Polițiștii din Măgurele au reușit probarea activității infracționale a opt persoane care ar fi  încercat, prin diverse metode, inclusiv prin distrugerea de probe, să inducă în eroare polițiștii cu privire la circumstanțele în care ar fi fost sustrasă suma de 117.000 de lei, din cadrul unității economice, în care aceștia erau angajați.

La 28 noiembrie 2015, polițiștii din Măgurele au fost sesizați de directorul unei societăți comerciale, prin apelul de urgență 112, cu privire la faptul că, în noaptea anterioară, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, într-un birou al respectivei unități, de unde ar fi sustras suma de 117.000 lei și un telefon mobil. Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în baza unei înțelegeri prealabile, reprezentanții legali ai societății, contabilul, cât și alți cinci angajați ar fi dat declarații mincinoase cu privire la circumstanțele preexistente și ulterioare comiterii furtului reclamat. Totodată, din cercetări, a reieșit faptul că, reprezentanții unității, un bărbat, de 48 de ani și o femeie, de 37 de ani, ar fi ascuns imaginile surprinse de camerele de supraveghere în noaptea comiterii furtului. De asemenea, aceștia ar fi influențat declarațiile date de alți angajați în fața organelor de poliție cu privire la acest caz.

Ca urmare a activităților investigative desfășurate, precum și a probatoriului administrat, pe numele a două femei, în calitate de director general, respectiv contabil, s-a emis mandat de arestare preventivă, iar pentru administratorul societății s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca la data de 23 februarie a.c. să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, inducerea în eroare a organelor judiciare, influențarea declarațiilor și sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri. Alți cinci angajați sunt cercetați în stare de libertate pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă, inducerea în eroare a organelor judiciare şi influențarea declarațiilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here