Acasă Info Local Cei ”șapte fantastici” trimiși de ilfoveni în Parlament

Cei ”șapte fantastici” trimiși de ilfoveni în Parlament

DISTRIBUIȚI

cei-7-fantastici În urma votului exprimat din 11 decembrie 2016, județul Ilfov va fi reprezentat în Parlament de doi senatori și trei deputați, la fel ca și în legislatura trecută.

La Camera Deputaților ilfovenii i-au trimis pe Alexandra-Corina Bogaciu și Cătălin Zamfira de la PSD, Daniel Gheorghe și Mihai Culeafă de la PNL și Cornel Zainea de la USR. La Senat, ilfovenii vor fi reprezentați de Emanuel-Gabriel Botnariu – PSD și Nicoleta Pauliuc – PNL.

Alexandra-Corina Bogaciu are 27 de ani, este absolventă a Colegiului Tehnic ”Edmond Nicolau” din Capitală, specialitatea Matematică – Informatică și este recomandată de colegii de partid ca director de marketing la o companie. Corina a lucrat ca operator calculator la firma tatălui sau, Ion Bogaciu (consilier local și viceprimar), specializată în copertine și materiale textile. Presa centrală susține că Ion Bogaciu, fost șef al PDL Voluntari, trecut prin PNL, este vărul primarului din Voluntari Florentin Pandele și nașul de botez al acestuia.

Cătălin Zamfira este om de afaceri, fost candidat în 2012 pentru Primăria Sectorului 3 și apoi pentru Senat, în județul Gorj, din partea PPDD. A condus filiala PPDD Târgu Jiu, apoi a trecut la UNPR. Zamfira a fost cercetat penal pentru mită electorală, fiind acuzat că achita oamenilor contravaloarea serviciilor de curăţare a maşinilor la o spălătorie cu care conducerea PPDD încheiase un contract pentru asemenea cadouri electorale. Între 2012 și 2016 a fost consilier local în Sectorul 3, iar în iunie 2016 a fost ales consilier general al Capitalei. Este membru în Consiliul de Administraţie al EURO APAVOL, administrator la o firmă și director la o altă companie.

Daniel Gheorghe, liberal din 2006, se află la al doilea mandat de deputat. Este fiul primarului orașului Otopeni. Este istoric, doctorand la Institutul ”Nicolae Iorga” din București. Prima oară a fost ales în iunie 2014, înlocuindu-l pe Eduard Hellvig, numit șef al SRI. În primul mandat a avut 78 de luări de cuvânt în Parlament, 51 de declarații politice, 70 de interpelări și a semnat șapte moțiuni. A inițiat 68 de propuneri legislative, din care zece au devenit legi. Este vicepreședinte al Asociației ”Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei”.

Mihai Culeafă este de profesie jurist, om de afaceri, fost candidat pentru postul de primar la Pantelimon, consilier local. Este nașul de cununie al președintelui CJ Ilfov Marian Petrache. Principala ambiție a lui Culeafă este să rezolve problemele legate de transportul în comun în județul Ilfov.

Cornel Zainea vine din Galați, este absolvent al unei facultăți de Automatică. A lucrat într-o bancă, a fost tester software pentru o firmă românească producătoare de soft comercial pentru compania germană Mettler Toledo, iar din 2009 a lucrat în cadrul companiei Bitdefender. În 2016 a intrat într-un grup care luptă pentru stoparea poluării olfactive şi chimice în zona de nord-vest a Bucureştiului.

Emanuel-Gabriel Botnariu, vicepreședinte al PSD Ilfov, este medic de profesie. În iunie 2016 a fost ales consilier județean, iar din septembrie a fost numit de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, director general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București. Din 2011 a fost consilier al primarului orașului Voluntari, apoi director al Direcției de Asistență Medicală și Educațională Voluntari și director al Societății Medicale ”Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Voluntari. Botnariu este membru în Consiliu de Administrație la EURO APAVOL și administrator la două societăți comerciale inactive. Se spune că este unul dintre finii lui Pandele.

Nicoleta Pauliuc nu a mai făcut politică până acum. Este de profesie avocat și președinte al Asociației ”Dăruiește, ocrotește, zâmbește”. Este un prosper om de afaceri, fiind asociată în nouă societăți comerciale. Deține mai multe terenuri în Ilfov și Giurgiu și două apartamente în București.

La nivelul județului Ilfov, prezența la vot la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 a fost 41,66%, puțin peste media națională. Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente a fost de 324.244 electori, iar pe listele electorale suplimentare au figurat 4.542 persoane. În cazul a 364 persoane a fost folosită urna specială. Numărul alegătorilor care și-au exprimat votul a fost de 137.151. Unii și-au anulat votul (3.962 alegători în cazul Camerei Deputaților și 4.002 în cazul Senatului) sau au lăsat buletinele de vot neștampilate (792 în cazul Camerei Deputaților și 688 în cazul Senatului).

La Senat, la nivelul județului Ilfov  PSD a obținut 40,40%, PNL – 29,52%, USR – 13,68%, ALDE – 6,07%, PMP – 5,73%, iar PRU cu 2,65% și ANR cu 1,22%, PSR – 0,51% și UDMR 0,21% nu au trecut pragul electoral.

La Camera Deputaților, PSD a obținut 40% din voturi, PNL – 29,48%, USR – 13,56%, ALDE – 5,82%, PMP – 5,49%, iar PRU (2,34%), ANR (1,08%) și PSR (0,47%) nu au trecut pragul electoral. Alte partide au obținut cumulat 1,11%, iar candidatul independent Veronica Zamfir a fost votat de 870 de persoane (0,66%).

În legislatura 2012 – 2016, Ilfovul a fost reprezentat în parlament, cu rezultate modeste, de deputații Radu Stroe (liberal, ales pe listele USL, fost UNPR, trecut la PSD), Ninel Peia (ales pe listele USL, membru al PSD), Hubert Petru Ștefan Thuma (ales pe listele USL, membru al PNL), Daniel Gheorghe (ales din partea PNL în mai 2014, înlocuitor al lui Eduard Raul Hellvig, numit director al SRI) și Ștefan Burlacu (ales pe listele PPDD, membru al PMP). La Senat, Ilfovul a avut în ultima perioadă doar un reprezentant – Nicolae Nasta, ales pe listele USL, fost liberal, în prezent membru al ALDE întrucât Gabriela Firea a demisionat după ce a fost aleasă în funcția de primar general al Capitalei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here