Acasă Info Local Centru de pregătire pentru performanța în canotaj, inaugurat la Pantelimon, de Zilele...

Centru de pregătire pentru performanța în canotaj, inaugurat la Pantelimon, de Zilele orașului

DISTRIBUIȚI

Primăria orașului Pantelimon și Federația Română de Canotaj (FCR) au inaugurat, sâmbătă, 22 iulie, în contextul sărbătoririi Zilelor orașului Pantelimon, secția de canotaj a Clubului Sportiv Orășenesc ”Viitorul Pantelimon” și centrul de pregătire pentru tinerii care fac deja performanță în cadrul FCR.

La eveniment a participat și lotul național de canotaj al României, care a încurajat tinerii să practice sportul, iar președinta FRC, Elisabeta Lipă a reamintit că pe Lacul Pantelimon a concurat la Campionatele Balcanice de Canotaj.

Demersurile pentru înființarea acestei secții au început în urmă cu 5 ani.

”Sunt bucuros că orașul nostru va fi unul din centrele importante de pregătire pentru sportivii care fac performanță și, în același timp, o pepinieră pentru a crește și dezvolta viitorii campioni ai țării la canotaj.
M-a bucurat nespus că această inaugurare a avut loc chiar în cadrul unuia dintre evenimentele programate de Zilele orașului Pantelimon. Sunt un mare susținător al sportului, de orice fel, știu că acesta aduce numai beneficii pentru cei care îl practică, conducându-i spre disciplină, sănătate și performanțe”, a declarat #MarianIvan, primarul orașului Pantelimon.
Toți cei ce și-au dorit, au putut testa sporturi nautice precum stand up paddle, zorb, schifâ, iar sportivii F.R.C. au făcut o demonstrație de canotaj pe lac.
Urmare a colaborării între Primăria orașului Pantelimon și Federația Română de Canotaj vor începe procedurile pentru amenajarea, pe Lacul Pantelimon, a unei piste de canotaj la nivel olimpic (care ar putea fi inaugurată anul viitor), ceea ce ar permite României organizarea unor competiții naționale și internaționale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here