Acasă Economie Centura Capitalei: A fost semnat contractul pentru Lotul II

Centura Capitalei: A fost semnat contractul pentru Lotul II

DISTRIBUIȚI

Marți, 5 iulie 2022, a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor de ”Lărgire la patru benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București, pentru Lotul II, între A1 (Km 55 + 520) și DN 5 (Km. 40)” Chiajma, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Bragadiru, Măgurele și Jilava. SE va ocupa de execuție  Asocierea RIZZANI DE ECCHER S.p.a. (lider) – S.C. MAVGO HOLDING S.R.L. (asociat).

După cum anunță Irinel Scrioșteanu, secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, în premieră vor fi realizate intersecții pe trei niveluri, subteran,  teran și suprateran: Intersecție Centura București – DN5 (inclusiv reabilitarea pasajului peste DN5), Pasaj subteran pe CB km 44+725 – DC18 (Măgurele), Intersecție Centura București – DC20 (Vârteju) și Cazarma Măgurele km 46+040, Intersecție Centura București – DN6 (Alexandria). Pe acest traseu se află și pasajul Domnești, dar este o lucrare separată de acest proiect.

Scrioșteanu amintește că la 22 decembrie 2021 a fost semnat contractul pentru Lotul I, A1-DN5. sCNAIR a semnat atunci contractul cu Asocierea IBB-HIB ROMANIA – IBB-HAUS-UND INDUSTRIEBAU GMBH –AUTOTEHNOROM – VENTOR GRUP CONSULTING pentru execuție „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A1 (km 55+520) și DN 5 (km 40+000) – Lot I între A1 (km 55+520) și km 54+700, inclusiv parcarea de lungă durată de la km 54+765”.

Aici va fi amenajată prima parcare de lungă durată pentru camioane pe actuala Centură a Capitalei. Parcarea va fi amplasată la km 54+765, accesul va fi asigurat din intersecția giratorie proiectată pe Centura Bucureștiului, prin drum de legătură, pentru a putea fi accesată din toate direcțToată Centura va avea patru benzi de circulație până în 2025.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here