Acasă Info Local Centura Capitalei, motiv de scandal între Primărie și CNAIR

Centura Capitalei, motiv de scandal între Primărie și CNAIR

DISTRIBUIȚI

Cel mai aglomerat drum din România, motiv de scandal între Primăria Municipiului Bucureşti şi şefii de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Este vorba de Centura Capitalei, pe care Gabriela Firea a cerut-o în administrare, dar a fost refuzată.

În timp ce instituţiile statului se ceartă, şoferii au de pierdut ore întregi în trafic, pentru că Bucureştiul este printre puţinele capitale europene fără o variantă ocolitoare normală. Iar oficialii vorbesc de o soluţie abia în 2023.

Timp de 20 de ani, autorităţile române, adică ministerul Transporturilor sau Compania Drumuri, nu au fost în stare să lărgească Centura Capitalei. Au reuşit să modernizeze 35 de kilometri de drum de viteză la două benzi, între Autostrada București-Pitești şi Drumul Naţional 2. Aproape 40% din şosea.

Bucata de la DN2 şi A2 a fost câştigată de o companie din China, dar licitaţia este blocată în instanţă, după ce a fost contestată.

Primăria Capitalei cere transferul centurii în administrarea sa, însă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere susţine că nu ar fi legal. Gabriela Firea acuză CNAIR de lipsă de profesionalism şi a cerut schimbarea conducerii Companiei. – pe larg pe www.stirileprotv.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here