Acasă Info Local CJ Ilfov cere închiderea gropii de gunoi de la Vidra

CJ Ilfov cere închiderea gropii de gunoi de la Vidra

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Ilfov susține închiderea activității de depozitare a deșeurilor care se realizează fără respectarea condițiilor pentru care a fost autorizată și nu este de acord cu emiterea autorizației integrate de mediu pentru depozitul ECOSUD-SA. Un punct de vedere similar a fost comunicat de CJ Ilfov prin adresa nr.12283-2017.

Poziția CJ Ilfov vine întrucât activitatea de depozitare a fost realizată cu un impact negativ asupra cetăţenilor şi a mediului, dovadă fiind numeroasele petiții/sesizări primite din partea locuitorilor din zona limitrofă, populația fiind afectată de mirosurile degajate și disconfortul creat de activitatea de tratare și eliminare a deșeurilor în cadrul depozitului ECOSUD SA, neregulile constatate de Garda Naţională de Mediu – care a aplicat sancţiuni contravenţionale ca urmare a nerespectării Autorizaţiei Integrate de Mediu – și nerespectarea distanței minime între amplasament și limita zonelor rezidențiale.

Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor (PJGD) pentru judeţul Ilfov este în curs de realizare, iar acesta va stabili politica în domeniul gestionării deşeurilor la nivel judeţean, astfel încât impactul eliminării acestora asupra mediului şi cetăţenilor să fie cât mai redus.

Zona de sud a județului Ilfov este în plină expansiune, ca atare, dezvoltarea imobiliară va conduce la expunerea unui număr și mai mare de locuitori la riscurile provocate de desfășurarea activității de depozitare care nu îndeplinește condițiile de operare la standardele de protecție a mediului și a sănătății populației, impuse de legislația specifică

Având în vedere că nu au fost respectate condițiile pentru care activitatea a fost autorizată anterior, iar activitățile desfăşurate în cadrul depozitului au condus la deteriorarea condiţiilor de mediu din zona afectată, se impune închiderea și ecologizarea amplasamentului și nu reautorizarea acestuia, susține CJ Ilfov. – VLAD CRISTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here