Acasă Educatie Cernica – A ÎNCEPUT CAMPANIA ”SĂNĂTATE PENTRU SATE”

Cernica – A ÎNCEPUT CAMPANIA ”SĂNĂTATE PENTRU SATE”

DISTRIBUIȚI

sanatate la sate balaceanca.5La 12 septembrie 2015, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și cu atenta grijă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru a început Campania “Sănătate la Sate”.

La orele 8.00, 20 de medici specialiști, cinci asistenți medicali și o echipă de tineri volunatari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au plecat spre comuna Cernica, satul Bălăceanca, județul Ilfov.  Echipa de medici și voluntari a fost așteptată în vechea clădire a ”Centrului Cultural“ de localnici de toate vârstele și de medicul de familie.

Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, inițiatorul campaniei, citat de promptmedia.ro, spune că aceste acțiuni sunt necesare mai ales în mediul rural: ”Este multă suferință în rândul populației din România și Biserica trebuie să fie prezentă și activă, să fie alături de oameni și să îi ajute. Sperăm ca prin aceste acțiuni medicale umanitare să putem veni în ajutorul persoanelor defavorizate din mediul rural, mai precis al persoanelor cu vârstă înaintată, persoane cu statut socio-economic scăzut, persoane cu dizabilități, nedeplasabile, cu boli cronice, cu nivel educațional redus, cazuri sociale. Numărul celor care au nevoie de ajutor este foarte mare și noi îi putem ajuta. De aceea, le mulțumim medicilor și asistenților care s-au implicat până acum și așteptăm și alte cadre medicale să ni se alăture. Orice voluntar ne poate ajuta să salvăm o viață!”.

Coordonatorul proiectului, dr. Floricel Cristea, medic neurolog, s-a declarat foarte mulțumit de ceea ce s-a realizat în această zi binecuvântată: ”Am fost așteptați cu brațele deschise de oamenii din sat, dar și de medicul de familie care ne-a pus la dispoziție fișele medicale ale pacienților. Până la ora prânzului au trecut pragul Centrului Cultural din satul Bălăceanca peste 70 de pacienți. 60% au fost bătrâni, restul fiind tineri și copii. Sunt foarte fericit că mă aflu astăzi aici, alături de colegii mei. Acesta este un proiect la care m-am gândit de mai mult timp, dar abia acum s-a concretizat cu ajutorul părintelui Ciprian Grădinaru. Sperăm ca după această primă acțiune să afle de noi cât mai mulți oameni și să vină cu încredere acolo unde vom fi prezenți. Suntem medici cu diferite specializări: gastroenterolog, diabetolog, reumatolog, recuperare medicală, pediatru, stomatolog, oftalmolog, medici de familie, medici interniști, asistenți medicali, voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului și ne dorim să existe sănătatea la sate.”

Campania ”Sănătate la sate” a demarat la inițiativa Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, în urma protocolului de colaborare, semnat în data de 3 septembrie 2015, între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății. Scopul acestei campanii este organizarea unor acțiuni medicale umanitare care au drept beneficiari persoanele defavorizate din mediul rural: persoane cu vârstă înaintată, persoane cu statut socio-economic scăzut, persoane cu dizabilități, nedeplasabile, cu boli cronice, cu nivel educațional redus, cazuri sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here