Acasă Info Local CHINEZII, PARTENERI STRATEGICI PENTRU MARILE PROIECTE DIN ILFOV

CHINEZII, PARTENERI STRATEGICI PENTRU MARILE PROIECTE DIN ILFOV

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a deschis, la 19 noiembrie 2013, la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Județului Ilfov, runda de dialog bilateral cu delegația chineză din Districtul Xiaoshan, Provincia Zhejiang. “Județul Ilfov constituie un loc atractiv pentru investiţiile străine, iar R.P Chineză reprezintă, în dezvoltarea sustenabilă a judeţului Ilfov, un partener strategic în proiectele de anvergură”, a declarat cu acest prilej șeful delegației chineze, Yu Donglai. Totodată, Consiliul Județean Ilfov a facilitat dialogul delegației din Districtul Xiaoshan cu reprezentanții Primariei Afumați, în perspectiva concretizării demersurilor de înfrățire. Actul de înfrățire – concretizat în după-amiaza aceleiași zile prin semnarea unei scrisori de intenție – contribuie la dezvoltarea reciprocă a comunităților locale, în speranța derulării unor proiecte comune.

Peședintele C.J. Ilfov, Marian Petrache, a subliniat faptul că această înfrățire va avea efecte pozitive asupra comunei Afumați și a județului Ilfov, mai ales în plan economic și comercial. „Pe fondul dezvoltării unei puternice comunități chineze în județul Ilfov în ultimii ani, acest demers vine ca o consecință a colaborării avută până în prezent. Este important să dezvoltăm în continuare bunele relații de colaborare și, în acest sens, vă asigur de tot sprijinul instituției noastre.”

Delegația chineză din Districtul Xiaoshan a fost reprezentată de Jin Wei, director adjunct al Oficiului General al Guvernului Popular, Xu Xiaoxing, director adjunct al Biroului Comercial, Xu Xiaofu, director al Biroului pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană – Rurală, și Chen Yandan, director general al Biroului Afaceri Externe, Districtul Xiaoshan. Din partea română au mai participat la convorbiri subprefectul județului Ilfov, Ionel Florin Nae, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Județului Ilfov, Dan Dumitru, și reprezentanții Primariei Afumați, primarul Gabriel Dumanică și secretarul Primariei, Mariana Tudor, informează Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Ilfov.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here