Acasă Politic Chiparosu și Al Capone

Chiparosu și Al Capone

DISTRIBUIȚI

Cătălin DRAGOMIR

Alarmist precum îl știm Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat că estimările ministerului pentru deficitul bugetar la finalul anului depășesc 4% din PIB, cu mult peste ținta de 2,76% din Legea Bugetului. Pentru efect, Cîțu a comparat Guvernul PSD cu Al Capone, spunând că Teodorovici&Co au o …. contabilitate dublă: una pentru baroni, alta pentru restul lumii. Ba mai mult, Cîțu a amenințat că îi dă pe mâna procurorilor, pentru o presupusă infracțiune de constituire a unui grup infracțional, pe foștii guvernanți.

”Ce am găsit aici depășește orice imaginație!”, a mai zis alarmistul de serviciu făcând referire la o ”gaură de 2 miliarde de lei la bugetul contribuțiilor sociale din cauza neplății contribuțiilor” și la ”o datorie de 1,8 miliarde de lei către companiile care plătesc concediile medicale și cărora Casa Națională de Asigurări de Sănătate trebuie să le dea banii”. Totul a fost ținut într-un buget paralel și nu a fost prezentat românilor, cu complicitatea Comisiei Naționale de Prognoză, dar ne-a liniștit, grijuliu, că ”România nu va intra în incapacitate de plată” și că bugetul pentru 2020 va fi construit pe legislația în vigoare legată de pensii (care prevede creșterea pensiilor cu 40% din septembrie 2020).

Replica lui Orlando Teodorovici, care în martie, la votul bugetului, îi zicea liberalului ”Chiparosule, după ce că ești urât mai ești și prost”, nu a întârziat: ”Sunt Al Capone, cum domnul Cîţu este şeful FBI. Îmi exprim profunda dezamăgire și mâhnire pentru faptul că domnul Florin Cîțu nu știe să citească un buget”.

După ce a încercat să corecteze ”Chiparosul”, Teodorovici a făcut apel la premier să îl pondereze pe Cîțu, chemându-l pe ministru la un duel bărbătesc despre finanțele țării, la ASE. Vrea să îi spună clar că ”acele găuri de care vorbea dânsul nu există”. Până una alta, Guvernul caută bani să poată fi plătite salariile și pensiile bugetarilor în lunile noiembrie și decembrie! – Foto: Ecopolitic.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here