Acasă Politic CHIRICA SI IVAN – PE FARAS

CHIRICA SI IVAN – PE FARAS

DISTRIBUIȚI

PSD Dolj a adoptat o rezoluţie prin care solicită convocarea Comitetului Executiv Naţional al partidului şi excluderea din rândul membrilor a lui Mihai Chirica, vicepreşedinte al PSD, şi a lui Cătălin Ivan, europarlamentar, pe motiv că au încălcat statutul partidului prin declaraţiile şi acţiunile lor.

„Un capitol important al Statutului PSD prevede promovarea unui mod de lucru democratic, prin acceptarea pluralismului de idei şi diversităţii opiniilor exprimate în mod liber, în cadrul organizat al partidului, prin respectarea hotărârilor majorităţii şi a celor adoptate de organele ierarhic superioare ale partidului şi să asigure aplicarea şi respectarea acestora. Ca obligaţii prevăzute de Statut, orice membru PSD nu trebuie să exprime în public, în numele partidului, păreri care contravin politicii şi strategiei partidului sau hotărârilor sale, trebuie să respecte disciplina de partid şi caracterul confidenţial al unor documente sau informaţii de partid şi să militeze pentru păstrarea şi întărirea unităţii partidului”, se precizează în rezoluţia PSD Dolj, scrie agerpres.ro.

Sursa citată susţine că, în această perioadă foarte agitată din punct de vedere politic şi social, PSD a avut nevoie mai mult decât oricând de unitatea şi solidaritatea tuturor membrilor săi, însă ”au existat şi poziţii contrare partidului, voci care au militat în repetate rânduri pentru dezbinare şi ură, dorind să creeze instabilitate şi lipsă de solidaritate în partid”.

Chirică pentru stiripesurse.ro: Din păcate, nu toţi gândim la fel… sau din fericire – ”Nu am nicio reacţie şi, sincer să fiu, nici nu mă pot concentra pe lucrurile acestea pentru că azi a murit un coleg consilier judeţean, la doar 42 de ani, unui alt coleg i-a murit tatăl, iar soţia e pe moarte. Deci lucrurile alea (demersul PSD Dolj – n.r.) nici nu contează. Lumea are dreptul să se exprime. Este problema dumnealor. Din nefericire, se verifică faptul că fiecare declaraţie a fost confirmată chiar de deciziile noastre. Eu nu mai am nimic de comentat”. Întrebat dacă va participa la o eventuală şedinţă a CExN al PSD în care s-ar discuta excluderea sa din partid, Chirica a răspuns: ”Cu siguranţă că voi participa. Sunt suficient de demn să mă pot duce să ascult cu urechile mele ce se pronunţă acolo, atâta timp cât eu ştiu şi sunt convins că am spus doar lucruri adevărate, care trebuiau să fie spuse şi făcute de alţii, nu să lase această pată de imagine să zacă şi să nască atâtea controverse faţă de un partid care a câştigat alegerile. Suntem într-o situaţie în care trebuie să ne păstrăm raţiunea. Din păcate, nu toţi gândim la fel… sau din fericire”.

Cătălin Ivan: Cred că au terminat de rezolvat toate celelalte probleme

”E o glumă. Cred că au terminat de rezolvat toate celelalte probleme şi nu ştiau ce să mai decidă. N-am ce să comentez”, a declarat Ivan. Acesta a mai precizat că se va prezenta la o eventuală şedinţă a conducerii PSD în care s-ar discuta excluderea sa din partid. ”Eu cred că cei de la Dolj nu sunt în cunoştinţă de cauză şi nu ştiu bătăliile pe care le ducem la nivel european pentru a repara ce se mai poate repara. Cred că sunt induşi în eroare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here