Acasă Info Local Cinci tâlhari deosebit de violenți, prinși de polițiștii din Ilfov

Cinci tâlhari deosebit de violenți, prinși de polițiștii din Ilfov

DISTRIBUIȚI

politist 

Polițiștii ilfoveni au reușit, noaptea trecută, prinderea în flagrant-delict a cinci bărbați, membri ai unei grupări infracționale specializate în furturi din autovehicule și tâlhării. Începând cu luna februarie a.c., polițiștii de investigații criminale Ilfov, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au documentat activitatea infracțională a unei grupări cu preocupări în domeniul furturilor din autovehicule, prin metoda înțepării anvelopei și tâlhării. Din activitățile investigative efectuate de către polițiști a reieșit faptul că, membrii grupării ar fi acționat în perioada ianuarie a.c. până în prezent, pe raza județelor Ilfov, Argeș și Prahova, dar și a municipiului București, prejudiciul ridicându-se la peste 100.000 de lei.

În fapt, cei în cauză ar fi obișnuit să șicaneze în trafic autoturisme, iar în momentul în care acestea micșorau viteza de deplasare, ar fi coborât din mașină și ar fi înțepat anvelopele autovehiculelor. Ulterior, atunci când victimele ar fi oprit pentru remedierea avariei, membrii grupării ar fi sustras din autovehiculele vizate, uneori prin spargerea geamurilor, bunuri de valoare aflate la vedere, în special genți în care se aflau bani, dar și telefoane mobile.De multe ori, pentru păstrarea bunurilor și pentru a a-și asigura scăparea, ar fi folosit acte de violență. Totodată, fapte de acest gen ar fi fost comise de către membrii grupării și în stații de alimentare, în timp ce victimele achitau carburantul.

De asemenea, cei în cauză comunicau în timpul comiterii faptelor prin intermediul unor stații emisie-recepție.

În dimineața zilei de 3 martie a.c., în jurul orei 4.00,în urma organizării unui flagrant-delict, polițiștii de investigații criminale au reușit prinderea a cinci bărbați, care, prin folosirea metodei descrise mai sus și prin folosirea de acte de violență ar fi sustras dintr-un autovehicul suma de 16.000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat și predat persoanei vătămate. Pentru prinderea celor cinci, polițiștii au folosit armamentul din dotare, fiind trase focuri de armă de avertisment în plan vertical, iar întrucât aceștia nu au oprit, au fost efectuate și focuri de armă înspre pneurile autoturismului cu care se deplasau persoanele vizate. De asemenea, deoarece șoferul unuia dintre autovehiculele folosite de cei cinci a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, aceștia au procedat la blocarea sa în trafic, pe raza orașului Pantelimon. Cei cinci bărbați au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Ilfov pentru audieri.Totodată, la această oră, în baza autorizațiilor emise de către Judecătoria Buftea, polițiștii efectuează percheziții la domiciliile celor cinci persoane. Acțiunea a beneficiat și de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here