Acasă Info Local Tâlharii care operau la drumul mare au ajuns după gratii

Tâlharii care operau la drumul mare au ajuns după gratii

DISTRIBUIȚI

politistPolițiștii de investigații criminale Ilfov au reținut cinci indivizi, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, membri ai unei grupări cu preocupări în domeniul tâlhăriilor și furturilor din autoturisme, prin metoda înțepării anvelopei.

Reamintim faptul că, activitatea infracțională a grupării a fost documentată de polițiști începând cu luna februarie a.c., iar din investigațiile efectuate a reieșit că, aceștia au comis fapte de acest gen în Ilfov, Argeș, Prahova și în municipiul București, prejudiciul ridicându-se la peste 100.000 de lei.

Ieri dimineață, în urma organizării unui flagrant-delict, polițiștii ilfoveni au reușit prinderea celor cinci tâlhari care au furat dintr-un autovehicul suma de 16.000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat și predat persoanei vătămate. Pentru prinderea celor cinci, pe raza localității Chitila, polițiștii au folosit armamentul din dotare, fiind trase focuri de armă de avertisment, în plan vertical, iar ulterior către pneurile autoturismului cu care se deplasau persoanele vizate. De asemenea, deoarece șoferul unuia dintre autovehiculele folosite de cei cinci a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, aceștia au procedat la blocarea sa în trafic, pe raza orașului Pantelimon.

Totodată, reamintim că, persoanele vizate obișnuiau să șicaneze în trafic autoturisme, iar în momentul în care acestea micșorau viteza de deplasare, coborau din mașină și înțepau anvelopele autovehiculelor. Ulterior, atunci când victimele opreau pentru remedierea avariei, membrii grupării furau din autovehiculele vizate, uneori prin spargerea geamurilor, bunuri de valoare aflate la vedere, în special genți în care se aflau bani, dar și telefoane mobile. De multe ori, pentru păstrarea bunurilor și pentru a a-și asigura scăparea, foloseau acte de violență.

Cei cinci infractori au fost reținuți 24 de ore, pentru săvârșirea a două infracțiuni de tâlhărie calificată (comise în județele Ilfov și Prahova) și patru furturi în județele Ilfov, Buzău, Dâmbovița și Prahova), urmând ca lastăzi să fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here