Acasă Editorial CINE PLEACĂ, CINE RĂMÂNE?

CINE PLEACĂ, CINE RĂMÂNE?

DISTRIBUIȚI

mana_care_scrieCătălin DRAGOMIR

Cei din PDL Ilfov, câți au mai rămas, așteaptă cu nerăbdare ”topirea” definitivă în PNL, pentru ca lucrurile să revină la normal în organizație, după degringolada de la euroalegeri și mai ales după plecarea conducerii la PSD. Impunerea, fie ea și pentru o perioadă scurtă, a gorjeanului Marcel Hoară, la conducerea organizației județene (pentru că el trebuie să își vadă mai departe de afaceri) tulbură și mai mult apele, mulți șefi de filiale din județ întrebându-se care sunt, de fapt, interesele reale ale lui Vasile Blaga la nivelul județului Ilfov.

Asta pentru că Hoară, alături de garnitura din fruntea PDL Ilfov, formată din tineri veniți din rândurile Forței Civice, irită veteranii din organizație care așteaptă o întâlnire ”la rece” cu Buldogul pentru a vedea ”cine pleacă sau cine mai rămâne” prin Modrogan 22.

Este clar că necarismaticul Hoară are interese de afaceri în Ilfov, așa cum are și în alte județe, și este firesc că fără susținere politică nu poate răzbi. Numai că sintagma ”Nu e de-al nostru, să ne lase” se aude de la Clinceni până la Dobroiești și de la Snagov până la 1 Decembrie. Nu înțeleg de ce Vasile Blaga, după ce a fost părăsit de echipa Nastea, chiar înaintea alegerilor prezidențiale, nu a pus mâna pe un om ”de-al casei”, vechi, devotat partidului, cunoscut în Ilfov. Chiar nu avea pe cine să aleagă? Dacă s-ar fi lepădat de anumite orgolii, l-ar fi putut chema la o cafea chiar și pe fostul președinte al organizației Cristache Rădulescu sau pe fostul deputat Mircea Marin.

Democrat-liberalii, deocamdată ”semi-dizolvați” în PNL, dacă vor merge pe actuala direcție vor fi ”înghițiți” în noul PNL și nu vor avea niciun cuvânt de spus. Unii membri, mai vechi și mai vocali, se vor găsi, probabil, pe unele liste de consilieri locali sau prin instituții din județ, mici pălmași.

Nu în ultimul rând, dacă Hoară va conduce organizația, nu va avea trecere în fața lui Marian Petrache, mult mai experimentat într-ale politicii, ale cărui rezultate se văd de la mare distanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here