Acasă Politic Ciolacu și Ponta se grăbesc/Remus Pricopie, propus pentru șefia Guvernului

Ciolacu și Ponta se grăbesc/Remus Pricopie, propus pentru șefia Guvernului

DISTRIBUIȚI

Rectorul SNSPA Remus Pricopie este propunerea PSD-Pro România pentru funcția de premier, a anunțat liderul PSD Marcel Ciolacu.

Remus Pricopie a câștigat în decembrie 2019 al treilea mandat de rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), potrivit Edupedu.ro. Candidat unic la cea mai înaltă funcție de conducere a SNSPA, Pricopie a întrunit 88,16  din numărul de voturi exprimate în scrutinul de miercuri, 11 decembrie. Pricopie a putut candida la acest al treilea mandat speculând o prevedere din legea educației introdusă chiar în mandatul său de ministru al Educației.

Remus Pricopie (49 de ani) a fost ministru al Educației în Guvernul Ponta, în 2012-2014, alături de Mihnea Costoiu care era ministru delegat pentru Învățământ Superior

În mandatul său și al lui Mihnea Costoiu, Guvernul Ponta a adoptat o ordonanță de urgență care a adus 97 de modificări la Legea Educației Naționale: angajarea profesorilor care trebuia să fie realizată pe școală a fost readusă la sistemul de titularizare, alegerea directorilor de școli a fost din nou centralizată, a fost introdusă posibilitatea doctoratului la frecvență redusă, a fost desființat de facto masteratul didactic și a fost introdusă posibilitatea de a fi rector pe viață.

A fost consilier al Ecaterinei Andronescu în ambele sale mandate de ministru al Educației secretar de Stat pentru învățământul superior în perioada 2007 – 2008 când ministru era liberalul Cristian Adomniței, iar în 2008 a fost ministru interimar al Educației.

Este rector al SNSPA din 2012. În perioada 2009-2012, a fost președintele Boardului Director al Comisiei Fulbright în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here