Acasă Politic Ciolacu vrea sa fie primul premier

Ciolacu vrea sa fie primul premier

DISTRIBUIȚI

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, ca social-democrații se întâlnesc azi în Consiliul Politic Național pentru a vota propunerea de premier care va prelua mandatul în prima parte a rotației șefilor din Executiv, scenariu agreat cu cei de la PNL. Acesta spune ca este normal ca PSD sa aiba prioritate deoarece a câștigat alegerile generale.

„Astazi mai mult ca sigur ca se va finaliza acest program de guvernare pe toate capitolele, şi social, şi Justiţie. Mai mult ca sigur PSD va face astazi un Consiliu Politic Naţional, unde va decide cine va fi prim-ministrul desemnat, aşa cum am şi spus ca o sa o facem, dar cel mai important este sa nu construim ceva neţinând cont de absolut nimic, numai de interese personale. Trebuie sa ţinem cont în primul rând de voinţa românilor. Va reamintesc ca PSD a câştigat alegerile generale. Daca vom construi ceva normal şi vom ţine cont în primul rând de voinţa românilor, sunt ferm convins ca va fi o coaliţie funcţionala şi vom avea un guvern al României eficient”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adaugat ca, din moment ce PSD a câştigat alegerile generale, este normal sa solicite ca primul premier din rotaţie sa aparţina social-democraţilor.

Președintele PSD a spus ca Florin Cîțu nu poate veni acum premier, dupa ce a fost demis.

Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat se reunește miercuri, 17 noiembrie 2021, de la ora 13.00, la sediul central al PSD.

Surse din partid au spus, pentru Digi24.ro, ca Marcel Ciolacu va fi propunerea de premier a social-democraților pentru prima parte a rotației de șefi de guvern dintre PSD și PNL. În același timp, social-democrații lasa loc negocierilor pentru ca Nicolae Ciuca sa fie o posibila prima desemnare, în condițiile în care nu îl accepta pe Florin Cîțu.

La ora 16:00 este programata o noua întâlnire dintre PNL și PSD pentru continuarea negocierilor privind formarea unui nou guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here