Acasă Cultura Ciolpani: Ziua Iei la Piscu

Ciolpani: Ziua Iei la Piscu

DISTRIBUIȚI

Pentru al treilea an consecutiv, la Muzeul Oalelor de Pisc din comuna Ciolpani, sâmbătă, 22 iunie, va avea loc o nouă ediție a Zilei Iei, dedicată unicității cămășii cusute tradițional și a ceramicii specifice satului Piscu.

În intervalul 17.30 – 20.30 vor avea loc ateliere de olărit, gravură, fierărie, un mic târg de oale de Pisc și alte produse locale, bunătăți pescărești. Formația ”Trei Parale” va susține un concert începând cu ora 20.00.

Muzeul Oalelor de Pisc este o inițiativă pentru cunoașterea și prețuirea patrimoniului cultural a sculptorului Virgil Scripcariu și a soției sale, Adriana Scripcariu, profesor de Istoria și Teoria Artei la Universitatea București, autoarea primului manual de patrimoniu dedicat județului Ilfov.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov prin Centrul Cultural Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov. Parteneri: Primăria Ciolpani, Asociația Ivan Pațaichin – Mila 23.

Duminică, 23 iunie, de la ora 18.00, tot la Piscu vor avea loc alte manifestări dedicate sărbătorii Sânzienelor. Spectatorii vor asista la un ritual de lansare a coronițelor de sânziene pe lac, plimbări cu caii și foc de tabără și un concert al tarafului ”Zece sfori”. Manifestarea este organizată de Asociația de Dezvoltare Comunitară ”Grigore Popa” cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov prin Centrul Cultural Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here