Acasă Info Local Ciorogârla/Stefan Rădulescu, vicepreședinte al CJ Ilfov: Lucrările la sensul giratoriu de la...

Ciorogârla/Stefan Rădulescu, vicepreședinte al CJ Ilfov: Lucrările la sensul giratoriu de la intersecţia DJ 601 – DJ 602 trebuie să se încheie cât mai curând

DISTRIBUIȚI

La 12 aprilie, vicepreședintele Consiliului Județean, Ștefan Rădulescu, a verificat stadiul lucrărilor la sensul giratoriu de la intersecţia DJ 601 – DJ 602 din comuna Ciorogârla.

”Este o zonă circulată, unde apar de multe ori ambuteiaje şi se formează coloane pe distanţe mari. Au fost mai multe sesizări şi petiţii ale cetăţenilor, iar pentru actualul mandat al Consiliului Judeţean Ilfov părerea fiecărui ilfovean contează. Am discutat cu dirigintele de şantier, proiectantul şi reprezentanţi ai firmei care se ocupă de lucrări. Le-am cerut ca lucrările să se încheie cât mai curând, astfel încât circulaţia să revină la normal, iar sensul giratoriu să preia rolul de fluidizare. De asemenea, am cerut executantului să remedieze, de urgenţă, neconformităţile pe care le-am identificat în timpul verificărilor, şi i-am amintit că trebuie să respecte întocmai proiectul tehnic, fără niciun fel de abatere sau excepţie. Le transmit locuitorilor din zonă, la fel ca fiecărui cetăţean al judeţului Ilfov, că întreaga conducere a Consiliului Judeţean va supraveghea cu mare atenţie toate proiectele inițiate pentru a le face oamenilor viaţa mai bună”, a declarat Rădulescu.

Lucrările la sensul giratoriu de la intersecţia intersecția Drumului Județean 602 km 18+ 900 (Dârvari) cu Drumul Județean 601, km 5 + 500 (Ciorogârla), aprobate în ședința din 30 septembrie 2020, se realizează pe o surpafaţă de 1.456 mp, la care se adaugă 320 mp de trotuar. În zona sensului giratoriu va fi amenajat și un părculeț. Valoarea investiţiei este de aproape 6,5 milioane de lei, fonduri din bugetul Consiliului Judeţean Ilfov.

Lucrarea include și asigurarea scurgerii apelor pluviale pentru că, în prezent, șanțurile de DJ 601 sunt colmatate, iar apa pluvială ajunge uneori în interiorul proprietăților. Pentru eliminarea acestei probleme se vor realiza șanțuri betonate pe o lungime de 1.532 metri, podețe, două camere pentru descărcarea șanțurilor și două ansamble de separatoare hidrocarburi cu stație de pompare. – CĂLIN MATEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × three =