Acasă Politic Ciprian Ciucu, noul președinte al PNL București, candidat la Primăria Capitalei?

Ciprian Ciucu, noul președinte al PNL București, candidat la Primăria Capitalei?

DISTRIBUIȚI

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu (42 de ani), a fost ales noul președinte al PNL București după ce a obținut mai multe voturi decât contracandidata sa, Violeta Alexandru. Au fost 922 de voturi exprimate, dintre care Ciucu a obținut 498, Violeta Alexandru – 405, iar 19 au fost anulate.

Ciprian Ciucu și-a anunțat victoria pe într-un mesaj pe Facebook, în care mulțumește pentru încrederea acordată și anunță echipa cu care vrea să meargă mai departe.

”Mulțumesc din suflet PNL București, va mulțumesc dragi colegi, pentru încrederea pe care mi-ati acordat-o astăzi! Echipa pe care trebuie sa o susținem mai departe este formată din Catalin Deaconescu – prim-vicepresedinte, Diana Baciuna – prim-vicepreședinte, Octavian Oprea – vicepresedinte, Tudorel Prună – vicepreședinte, Stelian Bujduveanu secretar general, Bogdan Ciocarlan – trezorier, Daniela Pasareanu – cenzor și Florin Berbecaru – COAMB. Încrederea dumneavoastră mă responsabilizează și mai mult”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Ciprian Ciucu a fost declarat câștigător la finele unei conferințe la care au participat și cei doi contracandidați pentru șefia PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Ciucu a fost susținut de Florin Cîțu, care în discursul său l-a criticat pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan – prezent și el la conferință, dar și pe foștii săi colegi de la șefia partidului care au decis susținerea lui Dan pentru funcția de primar. „Câți dintre dumneavoastră ați fost întrebați, onest, atunci când s-au făcut acele negocieri pentru primăriile din București? Câți ați fost întrebați? (…) Cu tot respectul, domnule primar general, în 2024 voi susține un candidat liberal la Primăria Generală. Nu vom mai face compromisuri. Compromisurile costă”, a spus Cîțu.

Ludovic Orban și-a arătat susținerea pentru Violeta Alexandru și i-a răspuns indirect premierului că susținerea lui Nicușor Dan era singura opțiune – la precedentele alegeri – pentru ca Primăria Generală să nu mai fie câștigată de PSD. ”Și eu mi-aș fi dorit din toată inima să susțin doar candidați ai PNL la București. Dacă aș fi făcut lucrul acesta, astăzi primar general ar fi fost Gabriela Firea de la PSD”, a spus Orban.

Președintele Camerei Deputaților a amintit și de un presupus protocol de susținere pe care l-ar fi semnat cu Ciprian Ciucu și cu alți doi primari de sector, însă pe care edilul-șef al Sectorului 6 l-ar fi încălcat când a decis să se alieze cu Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here