Acasă Interne Colonelul Bogdan Enescu, noul șef al Jandarmeriei Române

Colonelul Bogdan Enescu, noul șef al Jandarmeriei Române

DISTRIBUIȚI

Enescu a condus Jandarmeria Ilfov în perioada 2009 – 2011 și 2013 – 2019

Prin ordin al Ministrului  Afacerilor Interne, începând cu 20 decembrie 2019, colonelul Bogdan Enescu, a fost împuternicit pentru o perioadă de trei luni în funcția de inspector general al Jandarmeriei Române.

Enescu este absolvent al Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza“, are peste 23 ani de activitate în cadrul Jandarmeriei Române și a îndeplinit mai multe funcții de execuție și de conducere în această instituție.

Ultima funcție deținută a fost aceea de inspector șef al Inspectoratului Județului Ilfov​ și nu a avut nicio legătură cu evenimentele din 10 august 2018. A mai condus Jandarmeria Ilfov între 2009 și 2011 și Jandarmeria Teleorman.

În cei 23 de ani de activitate a ocupat o serie de funcții, de la comandant de pluton instrucție și misiuni, comandant de detașament și șef de stat major până la aceea de inspector-șef.

Enescu este licențiat în drept și are două masterate, unul în management public, iar celălalt în administraţie publică şi integrare europeană, ambele obținute la Academia de Studii Economice din București. De asemenea, este absolvent al mai multor studii postuniversitare la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” (vezi CV-ul lui Enescu).

De asemenea, în funcția de prim adjunct al Inspectorului General a fost împuternicit, tot pentru o perioadă de trei luni, colonelul Ionuț Daniel Cîmpeanu.

Cîmpeanu este absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare. Are​ 11 ani de experiență în Ministerul Afacerilor Interne și,  în prezent,  ocupă funcția de adjunct al inspectorul sef al IJJ Harghita. Domnul Cîmpeanu este în misiune externă, fiind șeful contingentului de jandarmi aflați în Afganistan și, în același timp, consilierul sefului statului major al ministrului de interne afgan.

Începând cu aceeași dată, a fost întreruptă împuternicirea pe funcția de inspector general al Jandarmeriei Române pentru generalul de brigadă Constantin Florea și pentru colonelul Grigore Ciaușescu, care a ocupat funcția de adjunct al inspectorului general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here