Acasă Info Local COMUNICAT DE PRESĂ – Conferința finală „PROCOR: Impuls al sustenabilității economiei sociale”...

COMUNICAT DE PRESĂ – Conferința finală „PROCOR: Impuls al sustenabilității economiei sociale” în cadrul proiectului „PROgrame integrate pentru Creșterea șanselor de Ocupare din Regiunile București-Ilfov şi Sud Muntenia”

DISTRIBUIȚI

Comunicat conferinta finala 2 PROCORASOCIAȚIA GRUPUL PENTRU DEZBATERE şi CONSENS SOCIAL (GDCS)

Asociația Grupul pentru Dezbatere şi Consens Social (GDCS) a organizat, în parteneriat cu SC Health, Safety and Security Consulting S.R.L, vineri, 23.10.2015, ora 16:00,  în orașul Măgurele, jud. Ilfov, str. Atomiștilor nr. 250 A, în Sala de conferințe SYTAGO, Conferința Finală „PROCOR: Impuls al sustenabilității economiei sociale” a proiectului „PROgrame integrate pentru Creșterea șanselor de Ocupare din Regiunile București-Ilfov şi Sud Muntenia”- PROCOR, ID: POSDRU/173/6.1/S/ 147201, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU 2007-2013, „Investește în oameni!”, AP 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, DMI 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”, cu perioada de implementare cuprinsă intre  26 ianuarie – 31 decembrie 2015.

 Cu acest prilej, Asociația GDCS, alături de SC Health, Safety and Security Consulting S.R.L și de ceilalți actori relevanți, implicați în atingerea obiectivelor asumate prin contractul de finanțare, au realizat un bilanț al activităților și al rezultatelor obținute.

Toate datele furnizate în cadrul evenimentului, conduc la concluzia potrivit căreia PROCOR a reușit, într-un timp foarte scurt, să atingă toți indicatorii de proiect. Succesul acestui proiect este reliefat de rezultatele obținute. Astfel, proiectul PROCOR a reprezentat o șansă importantă pentru un număr semnificativ de persoane care au beneficiat de măsurile active inițiate la nivelul comunităților adresate prin proiect. Printre rezultatele semnificative ale acestuia amintim că:

  • au fost înființate, consolidate și sprijinite 8 structuri de economie socială;
  • 119 persoane au beneficiat de orientare/ consiliere – economie, activitate care asigură capacitatea acestora de a se dezvolta în plan economic și personal;
  • 20 persoane au participat la programe de formare profesională, iar dintre acestea 19 persoane au obținute certificate de calificare profesională, ceea ce generează plus valoare din perspectiva dezvoltării economiei sociale pe termen lung;
  • Grupul țintă al proiectului este format din cele 119 persoane și este compus din: 8 persoane care provin din înregistrarea ”familii cu peste 2 copii”, 7 persoane din ”familii monoparentale”, 47 de persoane înregistrate cu ”venit minim garantat”, 11 persoane cu dizabilități, 46 persoane de etnie romă;
  • 44 de noi locuri de muncă, dintre care 31 au fost ocupate de persoane care provin din grupurile vulnerabile.

Acestea reprezintă doar câteva dintre rezultatele palpabile ale PROCOR, la fel de concrete precum sunt schimbările pe care le-a generat în viața persoanelor, lipsite de șanse la pregătire profesională, oportunități de angajare și posibilități reale de dezvoltare, în zone defavorizate ce păreau, după toate statisticile, lipsite de un viitor. Dar, prin devotamentul, pasiunea, profesionalismul și efervescența echipei, destinul acestora s-a schimbat pentru cea mai mare parte dintre aceștia. Satisfacția și resursa principală de energie a provenit, în primul rând, din șansele pentru dezvoltarea economică, socială, educațională și culturală pe care proiectul PROCOR a putut să le ofere persoanelor vulnerabile și comunităților din care provin.

Gazdele acestui eveniment în activitatea Asociației GDCS a fost dl. Mihai Costel Stan, managerul proiectului, alături de dl. Adrian Ghilac și dl. Iordan Brăgău, care au prezentat obiectivele, activitățile și rezultatele care au avut un impact hotărâtor pentru destinul celor care au făcut parte din grupul țintă, dar și asupra comunităților locale date fiind activitățile sociale, multiple și variate, implementate prin proiect.

Reprezentantii GDCS, ai partenerului și a celor 8 Structuri de Economie socială înființate în cadrul proiectului sunt deschisi spre noi oportunități de colaborare care să multiplice rezultatele proiectului PROCOR și să îmbunătățească nivelul socio-economic al comunităților locale.

Proiectul PROCOR poate fi recomandat drept un real exemplu de bună practică în ceea ce privește accesarea fondurilor europene și investirea lor strategică în oameni.

 

Date contact: Asociația GDCS

Registrul special PJ nr. 01/2009, Judecătoria Cornetu

CIF 16735122, 77125, Ilfov ,Oraş  Măgurele

E-mail: gdcsasociatie@gmail.com, www.gdcs.info

 

Mihai STAN

Manager proiect

Tel: 0752.124.805

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here