Acasă Anchete CONSILIUL CONCURENȚEI, CU OCHII PE GAZ SUD

CONSILIUL CONCURENȚEI, CU OCHII PE GAZ SUD

DISTRIBUIȚI

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediul companiei Gaz Sud și la punctele de lucru ale acesteia din București, Ilfov, Ialomița și Brasov. Inspecțiile s-au derulat în cadrul investigației privind un posibil abuz de poziție dominantă al Gaz Sud pe piața serviciilor de avizare tehnică a proiectelor, recepție și punere în funcțiune a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale.

Investigația va analiza posibila impunere a unor tarife inechitabile pentru prestarea serviciilor respective, consumatorilor care s-au racordat la sistemul de alimentare cu gaze naturale în localitățile și zonele geografice pentru care compania deține licență de distribuție.

Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor relevante în vederea clarificării posibilei practici anticoncurențiale analizate. Documentele ridicate în cadrul inspecțiilor se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației.

Inspecțiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii Concurenței.

Gaz Sud și-a început activitatea de distribuție de gaze naturale în 2004, în perioada 2001 – martie 2004 societatea concentrându-se în principal pe activitățile de concesionare și investiții în rețelele de distribuție. În prezent, compania își desfășoară activitatea în Ilfov la Pantelimon, Cornetu, Snagov, Moara Vlăsiei, Gruiu, Ciolpani, Grădiștea, Cernica și Dascălu, în Ialomița la Ciulnita și în Brașov la Moeciu.

Gaz Sud este controlată de o firmă înregistrată în Cipru, Ligatne, deţinută de un fond de investiţii ceh, potrivit ultimelor date disponibile. Compania are sediul social în comuna Snagov, satul Ghermăneşti. Firma Gaz Sud a fost condusă de Alexandru Bucşă, fost manager la Rompetrol şi Oltchim, devenind mai vizibilă în 2013, când Ligatne a cumpărat de la grupul Petrom divizia Petrom Distribuţie Gaze. Bursa scrie că Gaz Sud a înregistrat, în 2015, o cifră de afaceri de 59,5 milioane lei şi un profit de 2,59 milioane lei, cu un număr mediu de 102 angajaţi.   – VLAD CRISTEA

 

1 COMENTARIU

  1. Noi cei din Sat Gagu , comuna Dascalu ne chinuim sa incalzim locuintele cu lemne, pentru ca cei de la Gaz Sud , ne-au cerut 10000€ de familie , doar sa aduca teava de gaz pana la poarta+ conectare si ce mai trebuie. Asta in ciuda faptului ca sunt doar 700ml de la caseta cu gaz pana in sat Gagu. Variante nu avem pentru ca ei detin licenta in zona, deci…. suntem la mila lor. Rusinica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here