Acasă Info Local CONSILIUL JUDEȚEAN CONVOCAT LA PREFECTURĂ

CONSILIUL JUDEȚEAN CONVOCAT LA PREFECTURĂ

DISTRIBUIȚI

sedinta CJ 24 iunie 2016Vineri, 24 iunie a.c., a fost prima convocare pentru constituirea Consiliului Județean Ilfov – alegerea președintelui și a vicepreședinților. Locul convocării a fost, așa cum este normal, sala de ședințe a Consiliului Județean Ilfov, aceasta fiind dotată cu un sistem de înregistrare. ”E adevărat că este un spațiu mic, dar este locul în care se vor desfășura lucrările consilierilor județeni în următorii patru ani”, declară Marian Petrache, președintele CJ Ilfov.

Consilierii PSD și ALDE nu s-au prezentat la convocare, motiv pentru care ședința a fost amânată.  Prefectul de Ilfov, Adrian Petcu, a fost prezent la convocare, dar a constatat, așa cum Viitorul Ilfovean a publicat în urmă cu o oră și jumătate, că PSD și ALDE au boicotat ședința, la ordinele mai-marilor celor două formațiuni politice. Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, aflat în fața celui de-al doilea mandat, în urma protocolului încheiat între PNL și PMP, a rămas surprins de gestul actualei opoziții: ”În SUA votează sute de milioane de cetățeni, iar liderii partidelor recunosc chiar și rezultatele exit-poll-urilor. La noi, unii nu recunosc nici majoritatea evidentă care s-a constituit oficial.”

La 11 iunie curent, PNL şi PMP au format majoritatea în Consiliul Judeţean Ilfov, având împreună 18 consilieri. Potrivit unui protocol de colaborare încheiat între aleşii celor două formaţiuni pentru următorii patru ani, preşedinţia Consiliului le va reveni liberalilor, iar cele două funcţii de vicepreşedinte Partidului Mişcarea Populară.

Următoarea încercare de constituire a noului consiliu județean va avea loc luni, 27 iunie, la orele 11.00. Prefectul Petcu a convocat ședința la sediul Prefecturii, acolo unde nu își vor desfășura activitatea viitorii consilieri județeni. Există voci care susțin că PSD și ALDE speră ca unii aleși ai liberalilor sau unul dintre cei doi consilieri județeni ai PMP să trădeze.

Unul dintre consilierii liberali a propus ca atunci când va fi schimbat din funcție actualul prefect, următorul, indiferent dacă va mai fi susținut de PSD sau nu, să depună jurământul în sala de ședințe a Consiliului Județean. Ca să fie în concordanță cu logica actualului prefect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here