Acasă Info Local CONTINUĂ BĂTĂLIA PENTRU CJ ILFOV

CONTINUĂ BĂTĂLIA PENTRU CJ ILFOV

DISTRIBUIȚI

sedinta prefectura CJ

ULTIMA ORA

Marian Petrache

Marian Petrache, presedintele PNL Ilfov,  spune că alianţa cu PMP funcţionează in cadrul CJ, indiferent de speculatiile care au aparut astazi.

Referitor la sedinta de azi de la Prefectura, Petrache a precizat ca reprezentantii PSD si ALDE erau in sala, dar au refuzat sa senmneze procesul verbal de prezenta. Liberalii au aşteptat să se strângă consilierii PSD şi ALDE pentru a intra în sală, însă prefectul Adrian Petcu a declarat convocarea inchisa dupa doar sapte minute.

Senatorul Nasta zice altceva 

”Azi, 27 iunie, ora 11.00, consilierii aleși ai PSD şi ALDE s-au prezentat la şedinţa de constituire a CJ Ilfov. CJ nu s-a putut constitui pentru că reprezentanții PNL au lipsit de la şedinţa de constituire. La prima şedinţă (24 iunie, ora 11) reprezentanții PNL au părăsit sala după 6 minute, invocând lipsa consilierilor aleși ai PSD şi ALDE. Menționez că o parte dintre reprezentanții noștri erau prezenți, iar ceilalți au ajuns la 11.10, din cauza traficului! Astăzi, noi am așteptat în sediul prefecturii 35 de minute”, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO senatorul ALDE Nicolae Nasta, propunerea alianţei PSD-ALDE pentru preşedinţia CJ Ilfov.

 

Ultima ”strigare” – joi, 30 iunie 2016

După ce vinerea trecută, prima convocare pentru constituirea Consiliului Județean Ilfov – alegerea președintelui și a vicepreședinților, a fost boicotată de PSD și ALDE, luni, 27 iunie a venit rândul celor de la PNL și PMP să nu se prezinte la ședința programată la sediul Prefecturii. Asta pentru că, potrivit unor surse politice, PSD și ALDE nu se împacă cu ideea că Marian Petrache va fi încă patru ani la președinția Consiliului Județean și încearcă să convingă ”patru – cinci liberali” să trădeze. După un week-end încins, în care telefoanele ”de convingere” au sunat de foarte multe ori, PNL și PMP, care au încheiat, la 11 iunie, un protocol politic de colaborare, au decis, așadar, să nu se prezinte la ședință.

Reprezentanții PSD și ALDE, deși au fost în sală, nu au vrut să semneze prezența nominal.

Astăzi a fost prezent și senatorul Nicolae Nasta, candidatul PSD și ALDE pentru funcția de președinte al CJ Ilfov, ales la 5 iunie consilier județean, care era foarte încrezător că va primi un vot favorabil. De-altfel el a și declarat că va demisiona din Senat întrucât va fi ales președinte al consiliului județean.

Ultima încercare de constituire a noului consiliu județean va avea loc joi, 30 iunie, la orele 11.00, tot la sediul Prefecturii Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here