Acasă Educatie CONTINUĂ PROIECTELE ȘCOLARE SPRIJINITE DE PRIMĂRIA PANTELIMON 

CONTINUĂ PROIECTELE ȘCOLARE SPRIJINITE DE PRIMĂRIA PANTELIMON 

DISTRIBUIȚI

La 6 noiembrie, la Școala Gimnazială nr. 1 Pantelimon a avut loc lansarea proiectelor ”Lumea copiilor”, ”Viitorul sunt E.U” și ”Arta de a fi părinte”. Evenimentul s-a desfășurat în prezența membrilor administrației locale, părinților, cadrelor didactice și elevilor. Proiectele sunt finanțate de Consiliul Local Pantelimon.

În perioada noiembrie 2017 – iunie 2018, Primăria Pantelimon, la inițiativa primarului Marian Ivan, organizează o nouă ediție a proiectului ”Lumea copiilor” (prin programul ”Școala după școală”). În cadrul acestuia, elevii cu situații slabe la învățătură, cu risc de abandon școlar, proveniți din familii monoparentale ori cu situații precare rămân la școală zilnic, după terminarea cursurilor, timp de trei ore. În acest timp, sunt ajutați să își facă temele de către cadre didactice și primesc o masă caldă.

La proiectul ”Viitorul sunt E.U” participă elevi care beneficiază și de o masă gratuită, reprezintă o alternativă educațională de dezvoltare personală și de dezvotare a unor abilități practice.

Nu în ultimul rând, pentru părinți a fost inițiat un program de consiliere intitulat ”Arta de a fi părinte”. Acesta își propune găsirea de soluții la problemele de comunicare cu adolescenții. Părinții sunt învățați cum să-și sprijine și să‐și îndrume copiii pentru a se integra cât mai bine în activitățile școlare de zi cu zi. Consilierea este organizată în grupuri de părinți și copii. Pe lângă consiliere, este asigurat și un sprijin material familiei, prin asigurarea unor pachete cu alimente de bază, care se acordă lunar, pe toată perioada de desfășurare a proiectului. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here