Acasă Info Local Controale la taxiuri

Controale la taxiuri

DISTRIBUIȚI

La data de 18 august a.c., a organizat și desfășurat o acţiune în sistem integrat, cu efective mărite, privind controlul legalității desfășurării transportului rutier în regim „TAXI” și „în regim de închiriere” în zona aeroporturilor civile din România.

La activitățile de control au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi, poliţie rutieră și specialiști din cadrul Registrului Auto Român, respectiv din cadrul Biroului Român de Metrologie Legală, fiind verificate mai multe aspecte, de la starea tehnică a autovehiculelor, existența și/sau valabilitatea documentelor specifice (autorizații, atestate profesionale, buletine de verificare metrologică, etc), a inspecțiilor tehnice periodice, a polițelor de asigurare obligatorii R.C.A., până la existența poliței obligatorii de asigurare pentru persoane și bagaje.

Astfel, au fost verificate 259 de autovehicule, legitimate 293 de persoane și aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 98.250 de lei.

Din totalul sancţiunilor, 23 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul de persoane în regim taxi şi în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, 104 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și 11 la alte acte normative.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare, un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare și reținut un permis de conducere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here