Acasă Info Local COPIII VULNERABILI, ÎN ATENȚIA CONSILIULUI JUDEȚEAN

COPIII VULNERABILI, ÎN ATENȚIA CONSILIULUI JUDEȚEAN

DISTRIBUIȚI

Există printre noi oameni care își trăiesc viețile în umbra nepăsării aproape cotidiene a majorității ”normale”, active social, aflate permanent în căutarea unui ”mai bine” pe care, de cele mai multe ori, nici măcar ei înșiși nu îl cunosc, dar îl urmăresc febril și interesat.foto - judetul Ilfov

Nu le vedem, nu le simțim și nu empatizăm cu suferințele lor necruțătoare. Suntem ocupați, nervoși, stresați, lipsiți de atenție și afecțiune sau pur și simplu ne simțim prea bine cu ceea ce avem în viețile noastre pentru a ne permite luxul altruismului, mai ales că acesta se înfăptuiește numai cu dăruire, renunțare la sine și nevoile tale pentru cei din jur.

Și totuși, copiii cu vulnerabilități sociale există. Există și aceia infestați cu HIV/SIDA. N-au nicio vină pentru bolile sau problemele lor, dar le suportă și mor, de cele mai multe ori, pe cale de consecință. Nu îi putem vindeca, dar le putem face viața mai liniștită, mai suportabilă atât noi, cetățenii grăbiți să-și trăiască viețile tumultoase, prin acțiuni voluntare, dar mai ales autoritățile! Acestea au posibilitatea efectivă și concretă să creeze structuri funcționale în care copiii vulnerabili să fie primiți, îngrijiți, consiliați de profesioniști.

Recent, Consiliul Județean Ilfov a aprobat documentația tehnico-economică de avizare a lucrărilor de intervenții pentru reabilitarea și modernizarea pavilionului central din cadrul Centrului de Plasament nr.7 Vidra pentru înființarea unui centru de informare și consiliere pentru copiii în situație de risc. Buget total: 3,1 milioane lei. Consiliul Județean Ilfov asigură sustenabilitatea activităţilor de educaţie nonformală, în valoare de 786.000 de lei, cinci ani de la finalizarea proiectului. Proiectul vizează în principal creșterea bunăstării copiilor vulnerabili, inclusiv romi. El va fi implementat în parteneriat cu DGASPC Ilfov și cu două organizații neguvernamentale.

În orice circumstanță situațională din viața oamenilor, oricât ar fi de delicată și dificilă, există mereu și câte un mic aspect amuzant, cu tente fine de ironie a sorții. Astfel, în anii ’50 construcția care face obiectul investiției a fost sediu de partid. E reconfortant gândul răzleț că în zilele noastre, prin voință politică, s-a transformat într-o superbă casă renovată, reabilitată, echipată, curată și gata să primească peste nu mult timp suflete chinuite de boli nedrepte în căutarea câtorva momente de alinare, înțelegere și suport specializat. Și multă, multă iubire pentru copiii mai puțin norocoși… – sursa – text si foto – facebook – Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here