Acasă Anchete Covid 19/ 316 sancțiuni aplicate, în ultimele 24 de ore, în Ilfov

Covid 19/ 316 sancțiuni aplicate, în ultimele 24 de ore, în Ilfov

DISTRIBUIȚI

Pe fondul numărului crescut de infectări cu virusul SARS-CoV-2, acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă desfășurate la nivelul județului Ilfov au continuat în data de 17 noiembrie 2020, având ca scop principal prevenirea infectărilor și protejarea sănătății cetățenilor, prin conștientizarea populației cu privire la apartenența la comunitate și la pericolul răspândirii necontrolate a noului coronavirus în colectivitățile umane.

Misiunile din ultimele 24 de ore au fost executate de 169 de polițiști, alături de 86 de efective reprezentând Inspectoratul de Jandarmi Județean, ISU București-Ilfov, Poliția Locală, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier.

Potrivit Prefecturii Ilfov, forțele de ordine au verificat în sistem integrat 304 societăți comerciale și au legitimat peste 1.118 de persoane pe raza administrativ-teritorială a județului Ilfov, cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate peste 267 de mijloace de transport persoane.

În contextul acțiunilor desfășurate, pentru abaterile constatate au fost aplicate 316 sancțiuni contravenționale cu amenzi în cuantum total de 25.750 lei, dintre care:

306 sancțiuni contravenționale în temeiul Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții sau pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, cu amenzi în valoare de 16.750 lei, aplicate de polițiștii IPJ Ilfov și polițiștii locali;

Patru sancțiuni contravenționale cu avertisment în temeiul Legii nr. 319/2006, aplicate de ITM Ilfov;

O sancțiune contravențională în temeiul OG nr. 21/1992 cu amendă în valoare de 3.000 lei, aplicată de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Ilfov;

O sancțiune contravențională cu avertisment în temeiul Ordinului comun nr. 1493/2788/149/2020, aplicată de  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Ilfov;

Patru sancțiuni contravenționale în temeiul Legii nr. 537/2007 cu amenzi în valoare de 6000 de lei, aplicate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov.

Verificările vor continua la nivelul județului Ilfov și vor viza condițiile în care se desfășoară transportul în comun, menținerea ordinii și siguranței publice, respectarea de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, dar și protejarea cetățenilor față de practicile comerciale ilicite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here