Acasă Anchete Covid 19/ Fără amenzi din partea Poliției Ilfov în perioada 5 –...

Covid 19/ Fără amenzi din partea Poliției Ilfov în perioada 5 – 8 iunie 2020

DISTRIBUIȚI

În perioada 5 – 8 iunie 2020, angajații Ministerului Afacerilor Interne și celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice au continuat să acționeze în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19.

În contextul stării de alertă se acționează în principal pentru informarea cetățenilor cu privire la normele legale în vigoare, obiectivul polițiștilor fiind siguranța cetățeanului.

Astfel, 968 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, împreună cu 395 de polițiști locali au desfășurat misiuni specifice pe raza județului Ilfov pentru a verifica respectarea regulilor de către cetățeni. Au fost verificate 4.233 de persoane cu privire la modul de respectare a interdicțiilor și măsurilor impuse acestora și 50 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, cu privire la modul de respectare a interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă. În perioada de referință, polițiștii ilfoveni nu au aplicat sancțiuni contravenționale în temeiul Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov au continuat activitățile specifice de relaționare cu cetățenii ilfoveni, pentru a le aduce la cunoștință măsurile de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2. Jandarmii ilfoveni au aplicat șapte sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Conform raportării Direcției de Sănătate Publică, în data de 9 iunie 2020, ora 15:00, la nivelul județului Ilfov erau monitorizate 487 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În carantină instituționalizată se mai aflau 3 persoane. Direcția de Sănătate Publică efectuează controale în teritoriu pentru a verifica respectarea măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

ISU București-Ilfov asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), transportul persoanelor suspicionate/confirmate a fi infectate cu SARS-COV-2 la unități spitalicești, misiuni pentru a sprijini celelalte instituții cu atribuții în prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × five =