Acasă Interne Cu 223 km/h pe A1

Cu 223 km/h pe A1

DISTRIBUIȚI

 

Beți și drogați prinși la volan pe autostradă

44 de persoane care conduceau cu viteze excesive și 8 conducători auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante au fost depistați de polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române, săptămâna trecută. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 223 km/h, pe Autostrada A1.

În perioada 22 – 28 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere.

În aceste zile, polițiștii au depistat 39 de șoferi care au depășit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 5 cazuri șoferii au fost depistați circulând cu viteze de peste 200 km/h. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată la data de 27 octombrie 2018, în jurul orei 11.00, când polițiștii au depistat un bărbat, de 48 de ani, din municipiul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe Autostrada A1 București – Râmnicu Vâlcea, la km. 64, cu viteza de 223 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amenda de 1.305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

În alte 4 cazuri, șoferii au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite dosare penale sau aplicate sancțiuni contravenționale. Într-unul dintre cazuri, la data de 27 octombrie, în jurul orei 18.00, polițiștii de la autostrăzi au depistat un bărbat care conducea pe Autostrada A3 București-Brașov, în zona km. 36, sensul de mers către București. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

De asemenea, polițiștii au depistat 4 conducători auto care se aflau sub influența substanțelor stupefiante (cannabis), în toate cazurile fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Totodată, săptămâna trecută, pe autostrăzi, a fost depistat și un conducător auto care avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, precum și un altul ca nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here