Acasă Educatie CU RESPECT…

CU RESPECT…

DISTRIBUIȚI

În numele Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina” și a cadrelor didactice din regiunea Cernăuți, care au participat în perioada 10 – 16 iulie 2016, la Brănești (Ilfov), la cursul ”Metode inovative în predarea limbii române”, aducem cuvenite mulțumiri Statului Român, Ministerului Afacerilor Externe, în mod special Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Consulatului General al României la Cernăuţi, în persoana Excelenței Sale, doamnei Consul General Eleonora Moldovan şi nu în ultimul rând Asociației ”Centrul Român Pentru Inițiativă Socială”, Casei Corpului Didactic Ilfov și Colegiului Silvic ”Th. Pietraru” din Brănești (Ilfov).timp

Vă suntem adânc recunoscători pentru posibilitatea de a face schimb de experiență cu colegii din România, de a ne îmbogăți cu noi cunoștințe, de a ne cunoaște cu multe personalități importante: Sandra Pralong, consilier de Stat, Departamentul pentru Relaţia cu Românii din Afara Graniţelor de la Administraţia Prezidenţială, dr. Petre Guran, secretar de Stat şi Radu Nicolae Cosma, consilier, ambii de la Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de pretutindeni, senatorul Viorel Badea, inspectorul general al IŞJ, Daniela Barbu şi insp. școlar adj., Cristina Ghiţă, Marinela Culea, directorul Liceului Cezar Nicolau şi Dan Dumitru Nicolae, directorul Liceului Traian Lalescu, dar și de a petrece o săptămână de vis, care a lăsat amintiri și emoţii deosebite în sufletele fiecăruia!

Ne-am bucurat de o vreme frumoasă, locuri minunate, de peisaje de vis și de o ospitalitate și o atmosferă distinsă din partea gazdelor: Casei Corpului Didactic Ilfov”, director domnul Petrescu Florin și Colegiului Silvic ”Th. Pietraru” din Brănești (Ilfov), director domnul Cristescu Mihail.
Sincere mlțulțumiri îi adresăm doamnei Antuanela Roșioru, președintele Asociației ”Centrul Român Pentru Inițiativă Socială” și coordonator de proiect, care a avut o mare grijă de noi la orice moment. Credem că destinul ne-a intercalat drumurile și am cunoscut-o. Ne-a organizat un program foarte interesant și de folos. Am participat la prelegeri susținute de formatori din România și anume de doamnele Cristina Mihaela Sin și Maria Rori Gheorghişor, cărora le mulțumim din suflet. Am participat și la vizite de informare și documentare în București și județul Ilfov – Școala Gimnazială nr. 1 Pantelimon (Ilfov), Biblioteca Centrală Universitară, Biblioteca Națională a României, Aleea Scriitorilor din București, Mănăstirea Cernica și Mănăstirea Pasărea.

Am avut o frumoasă ocazie să facem o vizită și la Ambasada Ucrainei în România. Ne-am întâlnit cu domnul Ambasador Teofil Rendiuc, care ne-a invitat la o discuție la Ambasadă și care ne-a oferit în dar cărți.
Diplome de onoare, tricouri, mape, multe cărți am primit în dar și frumoase cadouri din partea Asociației ”Centrul Român Pentru Inițiativă Socială” și Colegiului silvic ”Th. Pietraru” din Brănești (Ilfov).
Iar la încheierea cursului – cuvinte frumoase, mulțumiri, cadouri, diplome, aplauze, emoții și lacrimi… Larcimi de bucurie, care demonstrează că persoanele pe care le-am cunoscut au lăsat o amprentă pentru toteauna în inima fiecăruia și pentru bunătatea lor au făcut să vibreze sufletul într-o tainică melancolie, care s-a transformat în frumoase amintiri…

Vă îmbrățișăm strâns! Fie ca Bunul Dumnezeu să Vă binecuvânteze cu sănătate, cu împliniri, să primiţi nemărginite bucurii în viață pământească şi puterea de a duce mai departe păstrarea și promovarea limbii române, tradițiilor și obiceiurilor lăsate de strămoșii noștri! Ne dorim foarte mult să ne revedem!

Cu o deosebită considerație Lilia Govornean, președintele ”Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina”, metodistă la Institutul Postuniversitar de Perfecționare a Cadrelor Didactice din Regiunea Cernăuți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here