Acasă Educatie CUM I-A GĂSIT MINISTERUL EDUCAȚIEI PE CEI CARE VOR SĂ FIE ȘEFI...

CUM I-A GĂSIT MINISTERUL EDUCAȚIEI PE CEI CARE VOR SĂ FIE ȘEFI DE INSPECTORATE ȘCOLARE

DISTRIBUIȚI

Orgolioși, bolnavi sau nepregătiți?

La patru ani de la intrarea în vigoare a noi Legii a Educaţiei, s-a organizat pentru prima dată concurs pentru postul de inspector şcolar general. De la începutul lunii martie şi până acum au dat concurs inspectorii din 22 de judeţe. În zece judeţe au fost admişi inspectorii școlari generali în urma concursului susţinut la Ministerul Educaţiei, în timp ce în alte 11 judeţe nu s-au găsit concurenţi admişi prin concurs. Concurenţii din judeţele Buzău, Argeş, Arad, Mehedinţi, Bacău, Brăila, Dolj, Neamţ, Olt, Vaslui şi Vrancea s-au retras din concurs invocând fie motive personale, fie probleme de sănătate.

copii au prioritatePână acum au fost admişi ”generalii” din judeţele Cluj, Iaşi, Sălaj, Hunedoara, Mehedinţi, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Dâmboviţa, Gorj şi Mureş.

Concursul cuprinde întrebări tip grilă, un interviu cu întrebări din partea comisiei şi prezentarea unei oferte manageriale, toate acestea prezentându-se în faţa aceleaşi comisii de examen.

Chiar dacă unii s-au retras invocând motive de sănătate, există varianta ca aceștia să nu fi fost bine pregătiți, până acum bazându-se doar pe susținerea politică.

În perioada imediat următoare, Ministerul Educaţiei va organiza concurs pentru posturile de inspecori şcolari generali din judeţele Ialomiţa, Prahova, Suceava, Tulcea, Vâlcea, Alba, Bihor, Braşov, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Maramureş, Sibiu, Satu Marea, Timişoara şi Teleorman. În trei dintre judeţe – Caraş-Severin, Harghita şi Constanţa – nu se va organiza concurs din lipsă de candidați.

La Ilfov vor concura actualul ”general”, Coca Codreanu, și fostul ”general” Constantin Proțiuc.

Poate că nu ar fi rău dacă ministerul de resort ar interzice celor care au tratat cu neseriozitate concursul să nu mai poată candida o perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here