Acasă Anchete Cum mai fraieresc bugetul statului chinezii din Ilfov

Cum mai fraieresc bugetul statului chinezii din Ilfov

DISTRIBUIȚI

Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează, miercuri, șapte percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei grupări specializate în săvârșirea infracțiunilor de delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2008 – 2014, cetățeni chinezi și români, reprezentanți ai unor societăți comerciale din România și Republica Moldova, au constituit un grup infracțional organizat care și-a desfășurat activitatea în domeniul construcțiilor și al comerțului cu haine săvârșind infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor, prin evidențierea de cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.

În fapt, în contabilitatea acestor societăți au fost înregistrate facturi emise de ”societăți-fantomă” (care nu au funcționat niciodată la sediul declarat, nu au avut angajați sau mijloace logistice necesare susținerii unei activități comerciale), precum și documente de plată a contravalorii acestora. Cea mai mare parte din sumele de bani achitate erau retrase ulterior, în numerar, din conturile bancare ale ”societăților-fantomă”. Procurorii susțin că activitatea grupării a fost coordonată de doi cetățeni de origine chineză, care au locuit pe teritoriul României și care au fost declarați indezirabili de autorități. Vor fi puse în aplicare opt mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi audiate la sediul DIICOT – Structura Centrală.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului prin eludarea obligațiilor fiscale aferente activității comerciale desfășurate a fost estimat la peste 22.273.314 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here